GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: EA SPORTS FC, Nieuws

Alles wat je moet weten over FIFA 17

EA SPORTS heeft vandaag FIFA 17: The Journey aangekondigd, een volledig nieuwe gamemodus waarin spelers hun eigen verhaal beleven door in de huid te kruipen van de opkomende Premier League-ster, Alex Hunter, die zich in de kijker wil spelen bij de grote clubs.

Voor het eerst bevat FIFA 17 een story-mode waarin spelers nieuwe voetbalwerelden bezoeken, nieuwe personages en hoogte- en dieptepunten beleven door eigen beslissingen op en buiten het veld, en interacteren met personages gedurende het seizoen 2016/17, terwijl ze spelen voor één van de twintig clubs in de Premier League.

“Wij omarmen de kracht van de Frostbite-engine om een nieuwe meeslepende ervaring te kunnen brengen aan de FIFA-franchise en geven spelers de kans om hun eigen voetbalverhaal te beleven door de ogen van een professionele voetballer,” zegt Nick Channon, Senior Producer. “The Journey maakt dat mogelijk door authenticiteit, interacties en je prestaties op het veld die het verhaal bepalen.”

Dankzij de Frostbite-engine krijgen we eindelijk volledige nieuwe gameplay en verandert de manier waarop spelers denken en bewegen, fysieke interactie met tegenstanders hebben en aanvalstactieken inzetten. Duizenden nieuwe animaties en een focus op technologie moet FIFA 17 levensecht maken. Ook zullen er voor het eerst de echte managers van de Premier League aanwezig zijn in de game.

Er zijn vier pijlers gecombineerd om de volledige controle te geven aan spelers door nieuwe gamemechanieken te introduceren.

Set Piece Rewrite – Nieuwe penalties, vrije trappen, corners en ingooien brengen creativiteit en variatie in elke dode bal-situatie.

Physical Play Overhaul –  Pushback Technologie (U.S. Patent-Pending) verandert de manier waarop spelers de fysieke interactie aangaan in iedere situatie en introduceert een nieuw afschermingssysteem dat spelers meer controle geeft wanneer ze in balbezit zijn of strijden om de bal.

Active Intelligence System – Een gloednieuw intelligent systeem geeft spelers de mogelijkheid om ruimtes beter in te schatten en te classificeren waardoor er slimmere beslissingen genomen kunnen worden zonder de bal. Spelers kunnen gebruik maken van een aantal New Run Types, zoals fake, directe en stunted loopacties om zonder de bal toch meer actief te blijven.

New Attacking Techniques – Nieuwe mogelijkheden tijdens de aanval geven spelers meer gelegenheid om voor het doel kansen te creëren en af te maken. Zet teamgenoten in positie met een Threaded Through Pass en maak fantastische doelpunten met Driven Finish of een Downward Header.

“Spelers willen controle; ze willen authenticiteit; en ze willen een gebalanceerde en spannende game die zorgt voor momenten waarbij ze uit hun stoel springen en ervoor zorgen dat hun vrienden de replay bekijken,” vertelt Aaron McHardy, Producer.“We hebben bij de introductie van een nieuwe engine, de mogelijkheid gepakt om te kijken naar alles wat we konden doen om deze momenten te kunnen leveren. We hebben uiteindelijk vier grote gebieden geïdentificeerd waar wij een niveau van controle hebben kunnen introduceren wat ons nog nooit eerder gelukt is.” 

EA Sports heeft naast de nieuwe trailers ook nog een hele lading aan verse screenshots uitgebracht die je hier kunt bekijken.

frostbite-mourinho-lg

FIFA 17 is vanaf 29 september verkrijgbaar voor PlayStation, Xbox en PC. Voor meer informatie, ga naar: https://www.easports.com/fifa/frostbite.

>
MENU