GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: EA SPORTS FC, Nieuws

De KPN eDivisie Cup: Het Grootste Fan Toernooi van Nederland

De Eredivisie, in samenwerking met DreamHack Sports Games (DHSG) en KPN, kondigt met trots de derde editie van de KPN eDivisie Cup aan. Dit toernooi daagt Nederlandse EA Sports FC 24-talenten uit om te strijden voor een plek in de finale, waar ze de kleuren van hun favoriete eredivisieclub zullen vertegenwoordigen. Met een prijzenpot van €2.000, tickets voor OnsOranje tijdens het EK 2024 en diverse andere prijzen, belooft dit een niet te missen event te worden.

Start van de KPN eDivisie Cup

De KPN eDivisie Cup begint op 30 januari met online kwalificatieronden voor elke eredivisieclub. Deelnemers hebben op 8 verschillende momenten, verdeeld over twee speeldagen, de kans om zich te kwalificeren voor de Club Championships, die plaatsvinden op 15 en 16 maart.

De Weg naar de Club Finals

De beste vertegenwoordiger van elke eredivisieclub uit de Club Championships maakt door naar de Club Finals. Deze grote finale vindt live plaats op 30 maart in de KPN eDivisie Arena van H20 Esports Campus in Purmerend, voorafgaand aan de KPN eDivisie Finals.

Een Springplank naar de eDivisie

De KPN eDivisie Cup is een bewezen opstap naar de eDivisie. Spelers zoals Ata Kansu en Tygo Hartensveld hebben na hun deelname aan de eDivisie Cup een plek veroverd in de eDivisie, uitkomend voor respectievelijk Feyenoord en Excelsior Rotterdam.

Opzet van de KPN eDivisie Cup

  • Club Qualifications: 30 januari tot 5 maart, online via Playstation Tournaments (PS5)
  • Club Championships: 15 en 16 maart, online via Playstation Tournaments (PS5)
  • Club Finals: 30 maart, live in de KPN eDivisie Arena – H20 Esports Campus

Opzet van de KPN eDivisie Cup
Club Qualifications: 30 januari tot 5 maart, online via Playstation Tournaments (PS5)
Club Championships: 15 en 16 maart, online via Playstation Tournaments (PS5)
Club Finals: 30 maart, live in de KPN eDivisie Arena - H20 Esports Campus

Prijzen en Kansen

Naast het prijzengeld, maken alle deelnemers kans op tickets voor een wedstrijd van het Nederlands Elftal tijdens Euro 2024. Clubkampioenen winnen daarnaast een Trust Gaming Stoel met het logo van hun eredivisieclub.

Deelnemen aan de KPN eDivisie Cup

EA Sports FC 24-spelers kunnen vanaf 30 januari deelnemen aan de KPN eDivisie Cup via het Playstation Tournaments platform op de Playstation 5. Meer informatie over inschrijven, de toernooi opzet en prijzen is te vinden op de officiële website: eredivisie.nl/edivisie/kpn-edivisie-cup.

Blijf GameNerds.nl volgen voor meer nieuws en updates over de KPN eDivisie Cup en andere eSports-evenementen!

>
MENU