GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Call of Duty, Featured, Nieuws, Warzone

Dit zijn alle veranderingen in Call of Duty: Warzone Pacific

Het is eindelijk zover: Warzone Pacific is uit en speelbaar op PC en console. De release van Warzone Pacific introduceert een nieuw hoofdstuk van de populaire Battle Royale en brengt natuurlijk een hoop veranderingen én nieuwe content met zich mee. We zetten hier alle veranderingen op een rijtje:

De belangrijkste verandering in Warzone is simpelweg natuurlijk de komst van de nieuwe map Caldera. Hoewel de map ongeveer even groot is als Verdansk zal hij zeker anders spelen. Niet alleen omdat hij lekker fris en nieuw aanvoelt, ook omdat de lay-out van de map totaal verschillend is. Zo is er een centraal, hooggelegen gedeelte (Peak) dat ideaal voor long-range combat is. Sniper-paradise. De overige locaties liggen vrijwel allemaal aan de rand van de map en bevatten veel (kleinere) gebouwen, muurtjes en stenen. Hier zul je door de vele cover en beschutting vooral close-range gevechten vinden. Verder bevat Caldera duidelijk minder hoge gebouwen dan Verdansk (flatgebouwen bestonden nog niet in 1944) en zijn is er overduidelijk wel meer natuurlijke beschutting. Dit betekent meer cover maar soms ook een slechter zichtveld. Last but not least: Caldera brengt ook de nieuwe fighterjets en de Anti-air-trucks en kanonnen. Je kunt dus heel Caldera vanuit de lucht neermaaien of juist die vervelende jets uit de lucht knallen. Ieder zijn ding.

Anti-cheat

Natuurlijk is ook de komst van de -langverwachte- anticheat ontzettend belangrijk. Iedereen is op Verdansk wel eens door iemand met walls, aimbot of beiden neergeschoten. Dat was simpelweg niet meer leuk en het maakte de game vrijwel onspeelbaar. Met de komst van Caldera heeft Raven Software nu ook een anti-cheat aan de game toegevoegd: Richochet. Of deze anti-cheat Warzone ook weer zo populair gaat maken als bij haar release weten we niet. Er zijn gelukkig nog geen signalen dat Richochet al gechackt of omzeild is.

Wapens

Met de komst van Caldera is ook Vanguard aan de Warzone-canon toegevoegd. Dit betekent dat iedereen nu ook met alle Vanguard wapens, tacticals en lethals kan spelen. De keuze aan wapens wordt zodoende alleen maar groter en het kan betekenen dat je één of meerdere Modern Warfare- of Cold War loadouts moet verwijderen om plaats te maken. Wat bij de release van Warzone Pacific de beste wapens/loadout zijn is lastig te zeggen. We verwachten wel dat de Vanguard wapens in het begin een beetje overpowered zullen zijn. Dit puur omdat ze nog niet in balans zijn met de wapens uit Cold War en Modern Warfare. Waarschijnlijk worden de Vanguard wapens wel een keer generfd, maar bij GameNerds verwachten we dat dat pas over een aantal maanden gebeurt. Nu worden meer mensen immers aangespoord om Vanguard te kopen om wapens te grinden, en dat betekent kassa voor Activision.

Iedereen heeft een andere speelstijl en smaak, maar deze Vanguard-wapens raden wij aan:

  • *(AR) Automaton: Weinig recoil, long-range.
  • *(AR) Bren: Hoge damage, begint met lage recoil
  • *(SUB) Type 100: Weinig recoil, goede accuracy.
  • *(SUB) PPsh-41: Hoge fire-rate, close range.
  • *(AR) BAR: Lage fire-rate, hoge damage.

Een voorbeeld van een Automaton loadout.

Aanpassingen tacticals en lethals, loadout en perks

Er zijn ook een aantal veranderingen aan de tacticals en lethals doorgevoerd. Voor laatstgenoemde is het simpel: alle lethals doen in Warzone Pacific meer damage. Bij de tacticals is het anders: de Stim (extra movementspeed) en de Decoy-grenade (damage) zijn juist gebufft, waar de Heartbeat-sensor (deels verwijderd) en de Stun-grenade (kleinere blast radius) juist een beetje generft zijn.

Ook zijn de animaties van het gasmasker aangepast, zodat het op en afzetten van het masker nu niet meer je herladen of parachuteren onderbreekt. Dat was simpelweg vervelend.

Loadout

Nieuw in Caldera is ook dat je pas een loadout kunt kopen vanaf het moment dat de eerste gratis loadout valt. Niet eerder. Dit betekent dat de early-game powerspike van een loadout wegvalt en dat je je geld aan andere items kunt besteden, zoals een UAV. Deze zijn in Caldera wel duurder dan op Verdansk. De prijs is van $4000 naar $6000 gestegen.

Perks

In Warzone Pacific zijn alle bekende perks gewoon weer speelbaar. Er zijn echter wel twee nieuwe perks aan de game toegevoegd: Serpentine en Intuition. Beiden zijn in de battle pass gratis vrij te spelen: Serpentine al op tier één en Intuition op tier 44. Maar wat doen ze? Serpentine zorgt ervoor dat je minder damage krijgt als je rent én zelfs nog minder damage krijgt als je tactical sprint. Intuition lijkt op High-Alert, maar is net even anders. Intuition geeft je namelijk een ‘alert’ in beeld als er iemand vlakbij je is. Je hoeft deze persoon daar niet eens voor te zien.

Wij denken dat de beste perks op Caldera Ghost, E.O.D., High Alert en Restock zijn. Ghost is altijd supersterk, maar door het (deels) verwijderen van de Heartbeat sensor en het duurder maken van de UAV nu iets minder noodzakelijk. E.O.D. is nu sterker omdat alle lethals meer damage doen. High Alert raden we aan omdat er zoveel beschutting is en je daarom niet zo makkelijk iemand ziet. Restock geeft je de mogelijkheid om je (sterkere) tacticals en lethals te spammen.

Vanguard Royale

De komst van Caldera brengt ook een (deels) nieuwe gamemode met zich mee: Vanguard Royale. Deze gamemode is een normale Battle-Royale game, maar verschilt op één gebied van de normale Battle-Royale zoals we die anderhalf jaar gespeeld hebben. In Vanguard Royale, de naam zegt het al, kunnen we alléén van Vanguard wapens gebruikmaken. Je moet hier dus ook speciale loadouts voor maken, want sommige tacticals en lethals (zoals de Heartbeat sensor en de Proximity Mine) zijn ook not-done. Let hier dus op. Mocht je geen zin hebben om de (bovenstaande) Vanguard-wapens te levelen of de mode simpelweg niet leuk vinden dan kun je altijd nog de bekende Battle Royale spelen. Hier kun je gebruik maken van Vanguard-, Cold War- en Modern Warfare wapens.

Check hieronder wat er allemaal precies wel en niet is toegestaan in Vanguard Royale.

 

 

>
MENU