GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: EA SPORTS FC, Nieuws

Zo vind je de beste Custom Tactics voor FIFA 21 Ultimate Team

Hoe vind je de beste Custom Tactics die passen bij jou team en speelstijl in FIFA 21 Ultimate Team? YouTubers kunnen je goede en slechte tactieken geven, maar ze passen niet altijd bij je team en stijl. Het vinden van de beste Custom Tactics is een ‘evoluerend proces’ en neemt wat tijd in beslag. Lees snel verder om erachter te komen hoe je dat het beste kunt doen.

Op Youtube vind je zoveel verschillende video’s met een uitleg van de beste Custom Tactics voor een bepaalde opstelling, maar zoals ik al zei, het gaat erom dat deze tactieken bij jou team en speelstijl passen en die is voor iedereen weer anders.

Stap 1:

Kies een formatie die je interessant of nuttig vindt op basis van wat je leuk vindt in het echte voetbal, of op basis van vorige FIFA-games waar je goed mee overweg kon. Laat alles op standaard staan!

Stap 2:

Speel 5 tot 10 wedstrijden in FIFA 21 Ultimate Team, Seasons of een andere modi. Het is belangrijk dat je je eigen spel gaat analyseren. Let goed op hoe je scoort en doelpunten tegenkrijgt. Probeer ook op te letten op de manier hoe je overspeelt en hoe je spelers afdekken etc. Maak na 5 tot 10 wedstrijden 2 of 3 kleine aanpassingen om mee te beginnen.

Ik raad je aan om te beginnen met Player Instructions. Breng een paar wijzigingen aan in een ‘probleemgebied’ en in een gebied dat nog beter zou kunnen worden. Een aanvaller die van buiten naar binnen moet snijden of een middenvelder die achter moet blijven tijdens een aanval.

Stap 3:

Let goed op waarom je doelpunten tegenkrijgt en hoe je ze scoort. Breng aanpassingen aan op basis waar jij je prettig bij voelt tijdens het spelen. Speel nog eens 5 tot 10 wedstrijden, maar houd er rekening mee dat als je online speelt, je moeilijkere tegenstanders krijgt. Probeer dus niet elke keer een aanpassing terug te draaien, maar houd het een aantal wedstrijden vol!

Stap 4:

Ben je niet tevreden met je instructies? Geen probleem, tweak ze opnieuw op basis van bovenstaande logica. Ben je tevreden? Begin dan na te denken over de Custom Tactics van je opstelling. Misschien wil je een snellere opbouw of dat je aanvallers het veld breed houden. Maak wedereom 2 tot 3 aanpassingen om te beginnen.

Stap 5:

Bent je toch niet tevreden en blijf je maar verliezen? Herhaal het bovenstaande proces. Ben je toch tevreden? Tijd om aanvallende en verdedigende varianten te gaan maken. Kies een ander Custom Tactics-slot en begin alles van stap 1 te herhalen.

—-

Dit betekent dat je uiteindelijk behoorlijk wat games zult spelen terwijl je je favoriete tactiek uitzoekt. Dit is nodig omdat je altijd verschillende tegenstanders hebt. Je zou uiteindelijk 15-45 wedstrijden kunnen spelen voordat je een tactiek zelfs compleet noemt! In de meeste gevallen doorloop je de 5 stappen een paar keer per tactiek! Dus toon geduld.

Het kost wat tijd, maar dit is veel beter dan de tactieken van iemand anders kopiëren, omdat ze niet met jou gedachten zijn gebouwd. Je ziet misschien enkele resultaten op korte termijn, maar op de lange termijn zal je weinig voordeel zien als een tactiek niet goed bij  je past.

 

FIFA 21 is nu verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC en komt deze winter naar Google Stadia, PlayStation 5 en Xbox Series X.

 

>
MENU