GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Call of Duty, Featured, Nieuws, Warzone

Op deze locaties vind je alle helicopters op Caldera

In Warzone zijn er een hoop factoren die bepalen of jij de ultieme overwinning pakt of met hangende schouders moet afdruipen. Eén van die belangrijke factoren zijn de helicopters. Ze stellen je squad in staat om zich snel over de map te verplaatsen en om aan gevaarlijke situaties of het gas te ontsnappen. Het is dus ontzettend lekker om zo’n helicopter in je bezit te hebben, maar waar vind je ze eigenlijk op Caldera? We zetten het voor je op een rijtje!

Door Jurre van Breugel

Net zoals op Verdansk spawnen er op Caldera aan het begin van iedere match helicopters op de map. Je vindt deze verspreid over heteiland heen. Gelukkig hebben de helicopters altijd dezelfde, vaste spawnlocaties en hoef je ze dus nooit ver te zoeken. De negen spawnlocaties staan hieronder op de map aangegeven. Let op: In Vanguard Royale kun je gebruik maken van vliegtuigen en zijn er dus géén helicopters te vinden. Ook is het niet zo dat er elke Battle Royale-match ook echt negen helicopters spawnen. Hoewel de helicopters dus nooit buiten één van de vaste locaties verschijnen, kan het voorkomen dat er aan het begin van de map géén helicopter op een of meerdere van de locaties staat. Het aantal gespawnde helicopters verschilt dus per match.

Elke cirkel geeft de locatie van één helicopter aan.

Tactiek en gebruik van helicopters

De helicopters zijn ideaal om jezelf of je hele squad snel en veilig te verplaatsen. Dit simpelweg omdat ze kunnen vliegen en je je zo dus gemakkelijk langs gebouwen, struikgewas en heuvels verplaatst. Ook hoef je natuurlijk geen wegen te volgen en ben je daarom veel sneller op je bestemming. Dit maakt helicopters ideaal en (en bijna noodzakelijk) als je snel een aantal Recon Contracts wil doen. Is dat eenmaal gelukt dan kun je met de heli ook nog eens snel naar de gewenste locatie in de volgende cirkels roteren. Het nadeel is natuurlijk wel dat je in de lucht voor iedereen te zien en horen bent. Kijk daarom niet gek op als jullie onder zwaar vuur komen te liggen of je uit de helicopter gesniped wordt.

Pro-tips:

  •  Plaats een Trophy-system in je helicopter. Deze beschermt je squad én voertuig tegen explosieven (C4, Semtex etc) én raketten (RPG, Strela).
  •  Parkeer je heli op een veilige locatie zodat hij geen schade krijgt en niet opgeblazen wordt. Denk eraan dat iedereen een helicopter op de map ziet staan en het voertuig zo wel je positie kan verraden.
  •  Er kunnen maximaal vier personen in een helicopter.
  •  Links en rechts in de helicopter zitten machinegeweren. Probeer zo te vliegen dat de schutters voertuigen of infanterie (noobs) onder schot kunnen nemen.
  •  Door als piloot van plaats te verwisselen en iemand anders achter het stuur plaats te laten nemen kun jij snel je armor vervangen of je wapen herladen.
>
MENU