GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: EA SPORTS FC, Nieuws

FIFA 20 voorspellingen: FIFA 20 Pro Clubs wordt flink verbeterd

Zolang ik mij kan herinneren is FIFA Pro Clubs altijd hetzelfde gebleven. Wat in potentie de leukste online multiplayer kan zijn in een FIFA-game, wordt nauwelijks door EA SPORTS aangeraakt. Zou dit komen omdat ze er geen geld aan verdienen en liever willen dat je FIFA Ultimate Team gaat spelen en je portemonnee trekt om packs te kopen?

Als EA echt zo graag geld wilt verdienen om Pro Clubs van een make-over te voorzien zijn ongetwijfeld manieren om geld te verdienen aan de gamers. Ze kunnen bijvoorbeeld verschillende kapsels, kicksen of speciale tenues uitbrengen die voor een schappelijke prijs te koop zijn. Het hoeft niet, maar de optie kan er wel zijn. Neem The Division 2 als voorbeeld: tijdens het gamen vind je genoeg cosmetic items, maar mocht je toch niet tevreden zijn dan is het mogelijk om geld uit te geven zonder dat het invloed heeft op de gameplay. Laten we eerlijk zijn, FIFA Ultimate Team is gewoon pay 2 win geworden. Maar goed, daar gaan we het een andere keer over hebben.

LEES OOK: De introductie van dynamische weereffecten zou een onderdeel kunnen zijn van FIFA 20 | Wat is de release date van FIFA 20 voor PS4, Xbox One en PC?

We gaan het vandaag over FIFA 20 Pro Clubs hebben.  Ik denk dat meeste Pro Club-spelers zich voornamelijk storen aan het feit dat EA SPORTS deze modi al jaren links laat liggen en die vre-se-lijke irritante teamspelers met een lage rating die letterlijk geen pepernoot kunnen raken. Eerlijk is eerlijk wanneer speel je Pro Clubs 11 tegen 11? Wanneer dat wel het geval is denk ik dat FIFA 20 Pro Clubs ontzettend veel potentie heeft om uit te groeien tot een volwaardige modi binnen de eSports scene. In FIFA Ultimate Team bestuur je maar 1 speler en wordt de rest gestuurd door de computer, waardoor je niet alles in eigen hand hebt. Wanneer je 11 tegen 11 gaat spelen wordt elke speler op de digitale grasmat bestuurt door een gamer, waardoor je het verloop van de wedstrijd volledig in eigen hand hebt en het aankomt op pure skills. Stel je voor dat je tactieken met elkaar moet bespreken, wat de taken zijn van iemand op het veld en ga zo maar door. Je hebt dan gewoon een compleet technische staf nodig ;). Het gaat dan gewoon op een ‘echte’ wedstrijd lijken en brengt een nieuwe dimensie aan FIFA PRO CLUBS en de FIFA eSports.

 

Hoe dan ook, het blijft meestal beperkt tot 5 tegen 5 als max, met uitzonderingen daargelaten, maar de meeste potjes die ik speel zijn vaak 3 tegen 3 of 2 tegen 2.

Wat kan EA SPORTS doen om deze modus te verbeteren? Ik heb een aantal ideeën bedacht die in mijn optiek zo slecht nog niet zijn.

1. Bij elke promotie naar een hogere divisie krijg je een compleet nieuwe squad met steeds een iets betere rating.

2. Bij elke promotie naar een hogere divisie mag je 1 of 2 spelers van je huidige selectie inwisselen voor spelers met een hogere rating.

3. Het cpu team wordt aangepast aan de rating van de zelfgemaakte Pro Spelers. Zo wordt je gestimuleerd om je prof beter te maken zodat je uiteindelijk ook betere spelers om je heen krijgt.

Uiteraard ben ik nieuwsgierig wat jullie ervan vinden en wat voor toffe ideeën jullie hebben bedacht. Drop het in de comments!

LEES OOK:

 • Gamer schreef:

  Ik zit in een top ploeg en wij spelen vaak 11 tegen 11. En ik hoop ook dat fifa 20 grote verbeteringen aanbrengt aan pro clubs

 • Mano schreef:

  Beste Rob

  leuke onderwerp , ik had het het er gisteren over. En zie ik nog veel dingen die in mijn ogen verbeterd moeten worden. (Heb het dan meer over gameplay )
  Echter speel ik alleen drop in’s en zit ik niet bij een club. in drop in zit ten 1e al een fout. Als je in het begin schem zit waarbij je een team( links of rechts ) kan kiezen, dan kan het in dat scherm zijn dat je de aanvoerder van je team bent . Eenmaal als je in de game zit is er ineens iemand anders aanvoerder. Wat me ook leuk zou lijken is dat je als aanvoerder bij drop in’s een tactiek kan kiezen voordat de game begint. En de aanvoerder ook aanpassingen kan doen in de game zelf . Tacktieken aanpassen b.v. of als een verdediger rood krijgt je een speler die op een andere positie speelde kan verplaatsen op de plek waar die verdediger stond.

  Zou ik het fijn vinden als je niet wordt gelinkt aan mafkezen. Ik heb altijd dat ik drop ins speel en dat er 1 malloot bij zit die nooit paast.
  Naar mijn idee zou je gelinkt moeten worden aan iemand die stats wise ongeveer de zelfde paas ratio heeft. Niet zo zeer een succesvolle paas maar based on je paas percentage.
  Of om het probleem op te lossen als b.v. er een speler is die voor eigen succes gaat terwijl een andere speler er beter voor staat en mist / je aanval verpest dat dit zn rating enorm in het negatief aanpast in de game zelf. En dit ook invloed heeft bij het linken dat een speler die zelfzuchtig is niet gelinkt kan worden aan een speler die vrijwel gewoon paast.

  Dat computer Ai beter moet worden ingesteld. Soms geeft computer echt van die rare pasen als niemand vraagt of doen ze hele gekke dingen als er ook maar een beetje een tegenstander in de buurt is, zeker in het verdedigen. Ik hou altijd mn hart vast als b.v. een laatste man achterin staat met een aanvaller in zn rug. Vaak houden ze de bal dan zo lang bij zich dat de aanvaller hem heel makkelijk afpakt.

  Wat me ook opvalt is dat je bij een assist wel een betere rating krijgt. Maar als je aanval opzet maar niet de assist gever bent dat je er niet voor beloond wordt.
  Ik speel zo af en toe in de verdediging . Als ik een lange bal vanuit het centrum geef op de linksbuiten en de linksbuiten een een assist geeft op de scorende spits. Dan krijg zelden tot weinig punten erbij qua cijfer. Wat heel raar is want ik ben de schakel waarbij het begon.

  Dat de game meer rekening houdt met de speler rating . Voorbeeld met het het ffeit dat je ik een speler heb van 80 rating en verdediger ben en er een aanvaller is van 91 . Als ik een x uit positie loopt omdat je als verdediger mee moet met de aanval omdat die ruimte er is ( doorschuivende ) verdediger . Als de bal als ware wordt veroverd en ik als verdediger mee ben gegaan tot de 16. En het team waar ik in speel de bal verliest. Heb ik niet de snelheid die een speler van 91 om terug te gaan naar mn positie. En gaat het van je cijfer af omdat je niet in positie loopt.

  Of je zou moeten kunnen aangeven dat je cv meegaat dat je even van positie switched ,odat je cv mee kan naar voren , als je cv er beter voorstaat om mee te gaan met een aanval ipv een middenvelder.

  Als je een corner tegen hebt zie dat de spits van je team in het 16 meter gebied staat opgesteld en een verdediger die staat dan buiten de box om.een afvallende bal op te pakken . Dit zou juist je spits moeten zijn.

  Dit zijn de aanpassingen die ik graag zou willen zien.

  • Robbie Detmers schreef:

   Hi Mano, bedankt voor je inhoudelijke reactie. Niet gelinkt worden aan mafkezen gaat lastig worden haha ;) Zelf speel ik bijna nooit drop-ins, op een enkele keer daargelaten, maar ik kan me voorstellen dat de punten die je aangeeft vreselijk irritant zijn.

   Ik denk dat we het met elkaar eens zijn dat FIFA Pro Clubs een flinke metamorfose moet ondergaan ;)

 • Rickymelis schreef:

  Goedemiddag,

  Even een kleine opmerking over je verder prima stuk. In Pro clubs is het namelijk al zo dat je club meegroeit met je prestaties. Hoe vaker je wint hoe meer sterren je club krijgt en hoe beter je spelers dus worden.

  Met vriendelijke groet,

  Rick

  • Robbie Detmers schreef:

   Ha, die Rickymelis! Thnx voor je compliment. Het klopt dat hoe meer sterren je krijgt hoe beter je team wordt, maar wat ik bedoelde is dat het nog steeds ver achter loopt bij de Prof spelers waarmee je speelt. Ik had het misschien wat duidelijker moeten schrijven, maar bedankt voor je scherpe reactie.

 • Jonathan schreef:

  Hi!

  Ik hoop ook dat pro clubs de mogelijkheid zal bieden om in je eentje de modus te spelen. Dat kan natuurlijk al met drop-in matches, maar je krijgt er geen of amper xp voor. Ook krijg je geen skillpoints. Soms zijn je vrienden niet online en wil je wel de modus spelen, maar aangezien je geen punten er voor krijgt is het bijna nutteloos.

 • porr88 schreef:

  Hoi zou fijn zijn als er een volledige lijst van de plek waar je club staat en hoe je de punten verdiend.
  je kan nu nooit zien of je vooruit komt in de lijst want er is maar een top 100 lijst

 • >
  MENU