FIFA 20 voorspellingen: FIFA 20 Pro Clubs wordt flink verbeterd

img
mei
02

Zolang ik mij kan herinneren is FIFA Pro Clubs altijd hetzelfde gebleven. Wat in potentie de leukste online multiplayer kan zijn in een FIFA-game, wordt nauwelijks door EA SPORTS aangeraakt. Zou dit komen omdat ze er geen geld aan verdienen en liever willen dat je FIFA Ultimate Team gaat spelen en je portemonnee trekt om packs te kopen?

Als EA echt zo graag geld wilt verdienen om Pro Clubs van een make-over te voorzien zijn ongetwijfeld manieren om geld te verdienen aan de gamers. Ze kunnen bijvoorbeeld verschillende kapsels, kicksen of speciale tenues uitbrengen die voor een schappelijke prijs te koop zijn. Het hoeft niet, maar de optie kan er wel zijn. Neem The Division 2 als voorbeeld: tijdens het gamen vind je genoeg cosmetic items, maar mocht je toch niet tevreden zijn dan is het mogelijk om geld uit te geven zonder dat het invloed heeft op de gameplay. Laten we eerlijk zijn, FIFA Ultimate Team is gewoon pay 2 win geworden. Maar goed, daar gaan we het een andere keer over hebben.

LEES OOK: De introductie van dynamische weereffecten zou een onderdeel kunnen zijn van FIFA 20 | Wat is de release date van FIFA 20 voor PS4, Xbox One en PC?

We gaan het vandaag over FIFA 20 Pro Clubs hebben.  Ik denk dat meeste Pro Club-spelers zich voornamelijk storen aan het feit dat EA SPORTS deze modi al jaren links laat liggen en die vre-se-lijke irritante teamspelers met een lage rating die letterlijk geen pepernoot kunnen raken. Eerlijk is eerlijk wanneer speel je Pro Clubs 11 tegen 11? Wanneer dat wel het geval is denk ik dat FIFA 20 Pro Clubs ontzettend veel potentie heeft om uit te groeien tot een volwaardige modi binnen de eSports scene. In FIFA Ultimate Team bestuur je maar 1 speler en wordt de rest gestuurd door de computer, waardoor je niet alles in eigen hand hebt. Wanneer je 11 tegen 11 gaat spelen wordt elke speler op de digitale grasmat bestuurt door een gamer, waardoor je het verloop van de wedstrijd volledig in eigen hand hebt en het aankomt op pure skills. Stel je voor dat je tactieken met elkaar moet bespreken, wat de taken zijn van iemand op het veld en ga zo maar door. Je hebt dan gewoon een compleet technische staf nodig ;). Het gaat dan gewoon op een ‘echte’ wedstrijd lijken en brengt een nieuwe dimensie aan FIFA PRO CLUBS en de FIFA eSports.

 

Hoe dan ook, het blijft meestal beperkt tot 5 tegen 5 als max, met uitzonderingen daargelaten, maar de meeste potjes die ik speel zijn vaak 3 tegen 3 of 2 tegen 2.

Wat kan EA SPORTS doen om deze modus te verbeteren? Ik heb een aantal ideeën bedacht die in mijn optiek zo slecht nog niet zijn.

1. Bij elke promotie naar een hogere divisie krijg je een compleet nieuwe squad met steeds een iets betere rating.

2. Bij elke promotie naar een hogere divisie mag je 1 of 2 spelers van je huidige selectie inwisselen voor spelers met een hogere rating.

3. Het cpu team wordt aangepast aan de rating van de zelfgemaakte Pro Spelers. Zo wordt je gestimuleerd om je prof beter te maken zodat je uiteindelijk ook betere spelers om je heen krijgt.

Uiteraard ben ik nieuwsgierig wat jullie ervan vinden en wat voor toffe ideeën jullie hebben bedacht. Drop het in de comments!

LEES OOK:

Heb je nog wat nodig?

8
Comments

avatar
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
porr88JonathanRobbie DetmersRickymelisMano Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
porr88
Gast
porr88

Hoi zou fijn zijn als er een volledige lijst van de plek waar je club staat en hoe je de punten verdiend.
je kan nu nooit zien of je vooruit komt in de lijst want er is maar een top 100 lijst

Jonathan
Gast
Jonathan

Hi!

Ik hoop ook dat pro clubs de mogelijkheid zal bieden om in je eentje de modus te spelen. Dat kan natuurlijk al met drop-in matches, maar je krijgt er geen of amper xp voor. Ook krijg je geen skillpoints. Soms zijn je vrienden niet online en wil je wel de modus spelen, maar aangezien je geen punten er voor krijgt is het bijna nutteloos.

Rickymelis
Gast
Rickymelis

Goedemiddag,

Even een kleine opmerking over je verder prima stuk. In Pro clubs is het namelijk al zo dat je club meegroeit met je prestaties. Hoe vaker je wint hoe meer sterren je club krijgt en hoe beter je spelers dus worden.

Met vriendelijke groet,

Rick

Mano
Gast
Mano

Beste Rob leuke onderwerp , ik had het het er gisteren over. En zie ik nog veel dingen die in mijn ogen verbeterd moeten worden. (Heb het dan meer over gameplay ) Echter speel ik alleen drop in’s en zit ik niet bij een club. in drop in zit ten 1e al een fout. Als je in het begin schem zit waarbij je een team( links of rechts ) kan kiezen, dan kan het in dat scherm zijn dat je de aanvoerder van je team bent . Eenmaal als je in de game zit is er ineens iemand anders aanvoerder.… Lees verder »

Gamer
Gast
Gamer

Ik zit in een top ploeg en wij spelen vaak 11 tegen 11. En ik hoop ook dat fifa 20 grote verbeteringen aanbrengt aan pro clubs

Heb je nog wat nodig?

Voor de grappigste video's en het laatste gamenieuws over FIFA 20, Call of Duty: Modern Warfare, en Battlefield V
Volg ons op facebook