GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Nieuw esports-seizoen voor Super Smash Bros. Ultimate en Splatoon 2

De volgende ronde van de Europese esports-toernooien voor Super Smash Bros. Ultimate en Splatoon 2 gaan weer beginnen! De eerste regionale kwalificatierondes voor de Super Smash Bros. Ultimate European Team Cup 2019-2020 en het Splatoon 2 European Championship 2019-2020 zullen in augustus plaatsvinden tijdens gamescom in Keulen, Duitsland. Andere Europese kwalificatierondes worden later aangekondigd.

Vorig seizoen wisten de huidige Europese esports-kampioenen Team Ehre uit Duitsland en Alliance Rogue uit Frankrijk alle concurrenten te verslaan in de kampioenschappen voor respectievelijk Super Smash Bros. Ultimate en Splatoon 2. Beide teams namen deel aan de World Championships die vlak voor de E3-beurs in Los Angeles plaatsvonden, maar helaas lukte het beide teams daar niet om te zegevieren.

Team Ehre, dat voorafgaand aan de European Smash Ball Team Cup 2019 als underdog werd beschouwd, bewees dat alles mogelijk is door tijdens de finale in Amsterdam te zegevieren over de favorieten van het toernooi, het Franse Team Guezmer. Ondertussen wist het Franse Alliance Rogue zich eindelijk te revancheren op BackSquids – de Splatoon 2 European Championship-winnaars van 2018 en tweede ter wereld – met een klinische 4-1 overwinning in de finale. Zullen Team Ehre en Alliance Rogue zich opnieuw bewijzen, of zal een van hun verslagen rivalen van het vorige seizoen wraak nemen? Natuurlijk kan het toernooi ook een onverwachte wending nemen, want een hele reeks nieuwe uitdagers staat te popelen om zich in de kijker te spelen.

Spelers die deel willen uitmaken van de fun kunnen daarvoor deelnemen aan hun plaatselijke toernooien en moeten het Twitter-kanaal van Nintendo Nederland in de gaten houden voor nieuws hierover. Meer informatie over de European Championships 2019-2020 wordt later verstrekt.

>
MENU