GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Team Ehre Germany is Europees Kampioen Super Smash Bros. Ultimate

Op 4 en 5 mei kwamen elf van de beste Super Smash Bros. Ultimate-teams in Europa samen in de Beurs van Berlage in Amsterdam om te strijden om de titel van European Smash Ball Team Cup 2019-kampioen. Gedurende deze strijd, waarin door alle teams op hoog niveau werd gespeeld, bereikten de favorieten Team Ehre Germany en de Franse nationale kampioen Guezmer de finale, dankzij hun uitstekende teamwerk en vaardigheden. Tijdens deze spannende finale wist het Duitse team uiteindelijk te zegevieren. Als kersverse Europese kampioen zal Team Ehre Germany op 8 juni in Los Angeles deelnemen aan het Super Smash Bros. Ultimate World Championship 2019 3v3 om Europa te vertegenwoordigen en kans op de wereldtitel te maken.

Team Guezmer was vanaf het begin van het toernooi al een van de favorieten, onder meer dankzij hun beroemde Wario-speler Glutonny, terwijl Team Ehre Germany in de loop van de twee toernooidagen ook al snel één van de favorieten werd. Het Duitse team gaf blijk van uitstekend teamwork in 2v2-wedstrijden en behaalde spectaculaire overwinningen, ook tijdens de halve finale tegen het verrassend goed presterende Team Popoff uit de Noordse landen. Tijdens de zenuwslopende finale werd er geweldig en strategisch samengewerkt door zowel het Franse als Duitse team, eindigend in een beslissende Smashdown-partij waarin RobinGG van Team Ehre Germany het publiek wist te verrassen door te kiezen voor Wii Fit-trainer, tegenover de Toon Link van Leon uit het Franse Guezmer-team. Team Ehre, dat slechts kort geleden is gevormd rondom de professionele Palutena-speler Light, zegevierde voor een publiek van honderden fans in de Beurs van Berlage, Amsterdam.

“We begonnen het toernooi misschien niet meteen als favoriet, waardoor de winst nog zoeter smaakt,” zei de Duitse speler Light, die met Palutena vele belangrijke knock-outs behaalde. Met betrekking tot de potentie van het team om te zegevieren tijdens het komende wereldkampioenschap, had RobinGG een boodschap voor de andere regio’s: “We hebben niets te verliezen. Als andere regio’s denken dat wij zwakker zijn, is het aan ons om hen het tegendeel te bewijzen.”

Team Ehre ging niet alleen naar huis met de Europese kampioenstitel maar werd ook beloond met speciaal aangepaste Super Smash Bros. Ultimate Nintendo Switch-Pro-Controllers, en de shirts die ze zullen dragen wanneer ze Europa vertegenwoordigen tijdens het Super Smash Bros. Ultimate World Championship 2019 3v3 in Los Angeles op 8 juni. Daar zullen ze strijden tegen teams uit Noord-Amerika, Japan en Australië/Nieuw-Zeeland voor de kans om wereldkampioen te worden.

Nederland werd tijdens het kampioenschap vertegenwoordigd door team Triple SSS, bestaande uit Supahsemmie, Space en SKIPPER. Zij begonnen het kampioenschap sterk door vrij eenvoudig te winnen van het Belgische team Last Stock. Vervolgens verloren ze hun tweede groepswedstrijd van het verrassend sterke Team Ehre Austria. Tijdens de kwartfinales namen de Nederlanders het op tegen Team Popoff uit de Noordse landen waar ze al vrij snel op een 0-2 achterstand kwamen die helaas niet meer goedgemaakt kon worden.

Tijdens de finales van de eerste European Smash Ball Team Cup wist Team Ehre Germany uit Duitsland in de Amsterdamse Beurs van Berlage te zegevieren over het Franse team Guezmer, voor de ogen van honderden Super Smash Bros.-fans. Als Europees kampioen zal Team Ehre Europa vertegenwoordigen tijdens het Super Smash Bros. Ultimate World Championship 2019 3v3 op 8 juni in Los Angeles.

>
MENU