GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Battlefield

De Company in Battlefield V: alles wat we tot nu toe weten

De Company in Battlefield V is je eigen persoonlijke verzameling soldaten, tanks, voertuigen en wapens. Spelers kunnen hier kiezen wat ze in het gevecht gebruiken en hebben de mogelijkheid alles aan te passen aan hun speelstijl. Hoe meer ze spelen, hoe meer progressie ze boeken en hoe meer beloningen ze kunnen verdienen om hun Company uit te rusten.

Direct na de release zijn er twee multiplayer-facties beschikbaar, de Britse en Duitse legers, waarmee je de compagnie kunt samenstellen. Je kunt één persoonlijke compagnie per factie creëren, elk met een set soldaten en voertuigen waaraan je kunt knutselen. De soldaten, wapens en voertuigen worden beter als je speelt. Je kunt je pad kiezen in een Specialization tree, waarin je diverse wapenaspecten kunt toevoegen en verbeteren.

Kies uit verschillende wapens op basis van je speelstijl en de plek waar je vorderingen wilt maken in de Specialization trees van voertuigen en wapens. Als je alles wilt verkennen, kun je meerdere wapens en voertuigen van dezelfde soort gebruiken en ze op verschillende manieren ontwikkelen. Stel dat je fan bent van een bepaald wapen, zoals de MP40. Je kunt daar meerdere versies van krijgen, en verschillende keuzes maken voor elke play en look. Eén MP40 kan misschien beter vanuit de heup vuren, terwijl je voor een andere versie misschien kiest voor minder terugslag. Zelfs maps kunnen invloed hebben op de keuzes die je wilt maken. Als je vecht in Narvik, Noorwegen, gebruik je sneeuwcamouflage voor dekking of groene uitrustingen?

Wapens:

Elke soldaat in je compagnie begint met een basisuitrusting wapens, die per klasse verschilt. Je kunt meer wapens verdienen of vrijspelen met in-game valuta. Dit zullen we bespreken in ons artikel over de speleconomie. Hoe meer je je wapen in de strijd gebruikt, hoe meer aanpassingsmogelijkheden er vrijkomen. Denk hierbij aan receivers, kolven, lopen, vuurmonden en andere opties.

Het pad dat je volgt om je wapen te upgraden, zowel in- als uitwendig, is gekoppeld aan de manier waarop je speelt. De grafische wapenaanpassingen zijn uniek, zodat je de verslagen vijand het unieke ontwerp van het wapen kunt laten zien dat hem of haar heeft uitgeschakeld. Voeg wapenskins toe aan het wapen, de receiver, de kolf, de loop, de vuurmond en nog veel meer.

Voertuigen:

Zoals eerder is aangegeven, bevat je persoonlijke compagnie aan het begin per factie één tank en één vliegtuig. Net als wapens kun je voertuigen verdienen via gameplay of vrijspelen via in-game valuta. De voertuigen worden geüpgraded op basis van de frequentie waarmee ze tijdens de strijd worden gebruiktDe grafische voertuigaanpassingen zijn na de release beschikbaar, dus bedenk alvast maar hoe je je tanks gaat aanpassen met lakwerk, zandzakken, bladcamo’s en nog veel meer.

Combat Roles

Nieuw in Battlefield V zijn Combat Roles, die eerder bekend stonden als “Archetypes”. Combat Roles zijn eigenschappen die de klasse uitbreiden en spelers uitrusten die zich richten op een bepaalde speelstijl of situatie.

Combat Roles voor elke klasse bieden aanpassingsmogelijkheden met meer diepgang, zodat je je beter kunt aanpassen aan de situatie op het strijdveld. Zie ze als een soort inwisselbaar pakket met voordelen, die je meer flexibiliteit geven tijdens het uitvoeren van een specifiek missiedoel. Stel dat je de tegenstander als Assault-klasse bijvoorbeeld non-stop terugdrijft, en de vijand plotseling meer tanks laat komen. Je kunt jezelf snel aanpassen door naar een Combat Role te schakelen die een aantal voordelen geeft, zodat je beter bent ingesteld op vijandelijke voertuigen.

Je klasse en Combat Role kunnen daarna verder worden verfijnd door uitrustingen, die het beste zijn afgestemd op de komende gevechten. Je kunt ook de look van je soldaten bepalen via cosmetische wijzigingen, door unieke gezichten, diverse outfits en oorlogsverf toe te passen, zodat de vijand nooit vergeet wie dat laatste patroon heeft afgevuurd. Door je eigen soldaten te bouwen, hun wapens aan te passen en hun visuele design te kiezen, krijg je een persoonlijkere en tactischere ervaring. Hoe meer je Battlefield V speelt, hoe meer vaardigheden en aanpassingsmogelijkheden je vrij speelt!

Battlefield 5 verschijnt op 20 november op PlayStation 4, Xbox One en PC. Iedereen die een pre-order plaatst voor de Battlefield V Deluxe Editie, krijgt op 17 november al de mogelijkheid om de game te spelen. Daarnaast ontvang je exclusieve items in de game voor het aanpassen van soldaten, krijg je toegang tot speciale opdrachten vanaf de release en last but not least, vijf nieuwe wapens om direct te gebruiken in Battlefield 1!

>
MENU