GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Battlefield, Nieuws

Nieuw ‘Dark Protocol’ event brengt ‘Zombies’ naar Battlefield 2042

Het zesde seizoen van Battlefield 2042 is begonnen en brengt het nieuwe Limited Time Event ‘Dark Protocol’ naar de game. Dit event omvat onder meer de gamemode ‘Killswitch’ waarin je tegen én met AI-zombies kunt spelen.

De meeste grote FPS-titels (COD, HALO) hebben tegenwoordig wel een zombie-mode, maar Battlefield was een van de triple-A titels waar je nog geen zombies af kon knallen. Daar komt nu dus (tijdelijk) verandering in. Maar hoe werkt ‘Killswitch’?

Killswitch is een 12 vs 12 mode, die lijkt op King of the Hill of Hardpoint. Maar ja: dan met zombies dus. In iedere ronde spawnen er twee objectives: een ‘control point’ (Nodes) en een ‘Forge’. Het controlpoint is eigenlijk een vaste Hardpoint: rush naar het objective, capture het en verdedig het tegen de tegenstander. Lukt dat lang genoeg (90 seconden), dan verdient je team één punt. Het team dat vervolgens als eerste vijf punten heeft wint.

Maar iedereen weet dat Hardpoint en King of the Hill chaotische en lastige gamemode kunnen zijn. Het verdedigende team graaft zich op het objective in, en spamt granaten en explosieven naar buiten. Als aanvaller kom je bijna niet op het objective, en zeker niet als het objective niet verschuift, zoals in Hardpoint. Maar daar komt de Forge kijken: dit tweede objective kun je claimen om te helpen het ‘control point’ te veroveren.

Als je de ‘Forge’ activeert, dan spawnt het negen Gheists. Deze AI-soldaten helpen het team dat de Forge activeerde en zijn dus ideaal om het ‘control point’ mee te veroveren. De Gheists hebben meer HP dan menselijke spelers en zijn bewapend met bijlen en staven. Ze zijn dus niet zeer gemakkelijk om uit te schakelen. En aangezien de ‘Forge’ elke vijftien (!) seconden een wave Gheists spawnt, heb je ook niet veel tijd om op adem te komen. Het voordeel: je kunt de ‘Forge’ heroveren, waardoor je team ook Gheists spawnt. Aan de kleur van de ogen kun je zien of Gheists bij je team horen (groen) of tegen je vechten (oranje).

The Forge, Battlefield 2042 gamemode Killswitch. Dark Protocol- event.

De ‘Forge’. Copyright: EA.

Battlefield heeft dus voor het eerst een (AI)-zombiemode. De verfrissende twist met Call of Duty is dat de Gheists bij een (of beide) teams meestrijden, en dat je dus niet zoals in COD simpelweg PvE aan het spelen bent. Maar de movement van de Gheists is echt typisch AI: of ze staan opeens achter je, óf ze staan te nietsen. Of Killswitch een groot succes is moet nog blijken, maar Battlefield heeft de eerste zombie-stappen gezet.

Natuurlijk brengt Dark Protocol ook weer nieuwe zes nieuwe cosmetics en skins, waaronder de ‘Yellowcake’-skin voor Sundance. Je kunt de cosmetics vrijspelen door reward-ribbons te halen.

Battlefield 2042 Dark Protocol content

Alle rewards en content uit Dark Protocol. Copyright: EA.

Dark Protocol loopt nog tot en met 14 november en is te spelen op de maps Manifest, Hourglass, Spearhead en Redacted.

 

>
MENU