GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Call of Duty, Featured, Nieuws, Warzone

Het Call of Duty Festive Fervor-kerstevent, nu live in Vanguard en Warzone

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent lekker eten, relaxen en soms ook nog eens cadeautjes uitpakken! Activision doet dit jaar ook een duit in het zakje en brengt het Festive Fervor Event naar Warzone en Vanguard. Tijdens dit twaalfdaagse event krijgen we allerlei kerstpakketten, (gratis) goodies en in-game kerstmissies voorgeschoteld. Laat kerst maar beginnen!

Door Jurre van Breugel.

Festive Fervor gaat vandaag al live en duurt tot ongeveer 29 december. Gedurende die twaalf dagen zijn er allerlei mini-events in Warzone én Vanguard en kun je verschillende (gratis) kerstaccesoires scoren (skins, blueprints). Ook is de Vanguard multiplayer tussen 16 en 21 december gratis te spelen zodat iedereen makkelijk zijn of haar favoriete wapens kan levelen.

Check de Festive Fervor-roadmap voor alle events en goodies.

Wat is er allemaal te doen in Warzone Pacific?

O Denneboom

Ook Caldera komt in de kerstsferen. Zo staan er meerdere versierde kerstbomen verspreid over het eiland. Deze herken je op de Tac-map aan hun groene kerstboom-icoon. Deze kerstbomen zijn er niet alleen voor de sfeer: ze delen ook nog eens goodies uit! Als je in de buurt van de boom blijft spawnen er lootboxen. De bomen hebben drie Tiers en je levelt ze door in de buurt te blijven staan. Iedere Tier brengt weer betere loot mee! Als je pech hebt krijg je echter steenkool in plaats van loot.

Krampus jaagt op stoute spelers

Kerstmis gaat niet alleen over leuke dingen: Krampus neemt namelijk de stoute kinderen mee in de zak. Een beetje à la Zwarte Piet dus. Helaas is Krampus ook aanwezig op Caldera en jaagt hij, half mens, half geit, jop stoute spelers. Op wie hij jaagt wordt willekeurig bepaalt, maar hij wordt extra aangetrokken door spelers die veel steenkool bij zich dragen. Lukt het je om Krampus te verslaan,dan krijg je weer extra goodies. Let op: Krampus blijft drie minuten op je jagen en hij is pittig snel!

Elven

Verspreid over Caldera kun je ook een aantal elfjes vinden. Deze schattige, groene mannetjes vinden je K/D-ratio nogal grappig en lachen je daarom stevig uit. Degene die ze vindt en neerschiet kan een blueprint, calling card of double XP-token verdienen.

Degene die de elfjes vindt en neerschiet kan een leuke verrassing verdienen.

Wat is er te doen in Vanguard?

Ook Vanguard komt in de kerstsferen en één van de nieuwe toevoegingen is Armageddon Mode. Deze Limited Time Mode is een soort variant op Team Deathmatch. Beide teams strijden om een gemarkeerde locatie op de map, waar, na het aflopen van een timer, een stapel Care Packages landt! Als er een bepaalt aantal Care Packages geopend is verplaatst de zone zich naar een ander deel van de map. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk op de locatie te zijn en lekker cadeautjes uit te pakken! Onthoud wel dat het in Armageddon Mode om kills draait en niet om het aantal geopende Care Packages.

Elf Team Six

In Vanguard zijn er ook elfjes te vinden: Elf Team Six. Als je deze (niet geheel ongevaarlijke) elfjes vindt en neerschiet krijg je XP en stijg je zodoende op het scoreboard. Ook heb je zo iets eerder je killstreaks bereikt.

Krampus jaagt op noobs en campers

Krampus komt naast Warzone óók naar Vanguard! In Multiplayer jaagt hij niet op stoute spelers, maar op campers en noobs (wees gewaarschuwd)! Krampus jaagt namelijk op spelers die het niet zo lekker doen in de game. Denk aan spelers met een lage Hardpoint-of Domination score. Zorg er dus voor dat je lekker hoog op het scoreboard staat en dat je niet door Krampus opgejaagd wordt. Het is namelijk nogal ongemakkelijk als al je vrienden zien dat Krampus jou met een Finishing Move afmaakt.

Shipment en Der Anfang kerst make-over

Het is geen kerstmis zonder kerstboom, lichtjes en sneeuw! Daarom wordt Shipment helemaal omgetoverd tot kerstfestijn. De map wordt namelijk tijdelijk helemaal ingepakt met kerstpapier. Niet de grootste verandering ooit maar hey, het kan leuk zijn om te spelen.

Ook Stalingrad, thuishaven van de zombiemap ‘Der Anfang’, krijgt een kerst make-over.

>
MENU