GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Ajax pakt tweede titel in edivisie na bizarre ontknoping

De esporter van Ajax, Dani Hagebeuk, heeft voor een sensatie in de edivisie gezorgd. Voorafgaand aan de laatste speelronde leek Jaey Daalhuisen van Feyenoord de beste papieren te hebben, maar na een bizarre ontknoping bleek Dani Hagebeuk de gelukkige winnaar te zijn. De 20-jarige Amersfoorter sluit de tweede seizoenshelft op de Xbox One als koploper af, waardoor hij zich met PSV-esporter Ali Riza Aygün kan voorbereiden op de strijd om het landskampioenschap tijdens de live-uitzending van de eTribune.

Op de slotdag van de edivisie waren nog drie Eredivisieclubs in de race voor de titel. Jaey Daalhuisen (Feyenoord) en Dani Hagebeuk (Ajax) stonden qua punten precies gelijk bij het ingaan van de laatste speelronde. Daalhuisen had echter een beter doelsaldo (+28 tegenover +26) en nam het op tegen de nummer 11 in de edivisie, Niels Krist van SC Heerenveen. Hagebeuk wachtte een lastig duel met de nummer 5, Levy Frederique (Excelsior Rotterdam). Bryan Hessing van Heracles Almelo maakte enkel aanspraak op de titel als hij zou winnen van Frank van der Slot (Sparta Rotterdam) en zowel Daalhuisen als Hagebeuk zouden verliezen.

Copyright: Eredivisie CV

In de ontknoping kwam Dani Hagebeuk na 13 minuten met de schrik vrij. Een lobje van Excelsior leek over doellijn van Ajax te gaan, maar met een fabuleuze omhaal werd de bal van de lijn gehaald. Ook in FIFA 18 moest de Hawk-Eye uitsluiten dat er inderdaad geen doelpunt was gescoord.

Copyright: Eredivisie CV

Ondertussen voerde Bryan Hessing in de andere wedstrijd de druk op door al vroeg uit te lopen naar een 2-0 voorsprong op Sparta. Het was echter Niels Krist van SC Heerenveen die voor een verrassing zorgde: de Friese esporter kwam na 14 minuten op voorsprong en zag pas aan het einde van de eerste helft Feyenoord langszij komen. Terwijl de kansen in de tweede helft over en weer gingen, trok Dani Hagebeuk na 78 minuten aan het langste eind: de Ajacied kwam op een 0-1 voorsprong en zag in zijn ooghoeken Feyenoord-esporter Jaey Daalhuisen niet verder komen dan een gelijkspel.

Dani Hagebeuk wint voor de tweede keer een titel in de edivisie. In het debuutseizoen 2016-17 werd Hagebeuk na 17 speelrondes ongeslagen landskampioen. Met het winnen van de tweede seizoenshelft plaatst Dani zich automatisch voor de finale in de eTribune én de FIFA 18 Global Series Playoffs, het kwalificatietoernooi voor de FIFA eWorld Cup 2018. Dani Hagebeuk, esporter van Ajax, is verheugd over de winst.

“Mijn doel is altijd geweest om wereldkampioen FIFA 18 te worden. De edivisie was voor mij dé manier om me voor de Playoffs te kwalificeren. Daarnaast wil ik uiteraard mijn titel van vorig jaar verdedigen. Dat de Global Series Playoffs ook nog eens in Amsterdam worden gehouden is natuurlijk geweldig. Ik wil daar in het zicht van alle Nederlandse fans de wereldtitel pakken.”

Copyright: Eredivisie CV

>
MENU