GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Het nieuwe seizoen WRC eSports begint op 25 januari

Bigben en Kylotonn maken bekend dat het nieuwe eSports WRC Championship-seizoen 2018 op 25 januari begint. De competitie is open voor alle spelers van WRC 7, de officiële game van het FIA World Rally Championship (WRC). De eerste ronde vindt plaats op hetzelfde moment als dat het 2018 WRC-seizoen begint met de Rallye Monte-Carlo.

Na de kroning van de Franse coureur Lohan “TX3_NEXL” Blanc, die in 2017 de finale won waarin de 8 beste spelers ter wereld om de titel streden, belooft het 2018-seizoen nog intenser te worden. De nieuwe kalender is zo opgezet dat de competitie nog spannender en dynamischer wordt – de rondes van het eSports WRC Championship zullen sneller op elkaar volgen dan de werkelijke WRC-rondes, waardoor de 2018 eSports WRC Final al aan het eind van de zomer kan plaatsvinden. Over deze finale volgt later meer nieuws.

Maar de grootste vernieuwing van dit derde eSports WRC Championship-seizoen is het team championship. Hierin strijden uitgenodigde eSports racingteams van elk 5 spelers tegelijk in individuele kampioenschappen om de wereldtitel eSports WRC Teams te veroveren. Bij elke rally worden de punten van de 3 beste coureurs toegevoegd aan de score van het team. Vele bekende teams uit de wereld van eSports racing-games zullen aan het team championship deelnemen. De definitieve lijst met deelnemende teams wordt voorafgaand aan de eerste ronde onthuld.

Hieronder de kalender van het nieuwe seizoen:

WRC eSports

Bekijk hier de finale van het 2017-seizoen WRC eSports en klik hier voor meer informatie over het team championship.

WRC 7 is inmiddels verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

>
MENU