GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Team Echo Zulu en mCon esports eerste Nederlands esportskampioenen

ESL Benelux heeft afgelopen weekend het eerste nationale esportskampioenschap georganiseerd. De spannende eindstrijd van het ESL Dutch Championship werd bekeken door duizenden fans online en live tijdens Bright Day. Daar kroonden Team Echo Zulu en mCon esports zich tot de eerste esportskampioenen van Nederland. De kersverse Nederlands kampioenen gingen met een prijzenpot van maar liefst 20.000 euro naar huis. Bovendien won de Most Valuable Player ook een gloednieuwe Mercedes-Benz A-Klasse voor een week.

De finales van de League of Legends- en Counter-Strike: Global Offensive-competitie werden afgelopen weekend live gespeeld op het hoofdpodium in de Expo Haarlemmermeer. Hierbij kroonde Team Echo Zulu zich tot winnaar bij League of Legends en mCon esports werd kampioen bij Counter-Strike: Global Offensive. Team Echo Zulu wist overtuigend de finale te behalen van de League of Legends-competitie en trok na een spannende strijd uiteindelijk aan het langste eind.

Teamcaptain Dennis “Boomin” Melnikov was zeer blij na de winst in de finale:“Het voelt goed om, als titel favoriet, ongeslagen kampioen te worden”. Ook Jarne “Kzealos” van Ransbeeck, teamcaptain van mCon esports, spreekt over loon na werken na het binnenhalen van het kampioenschap bij Counter-Strike: Global Offensive:“Ik heb hiervoor mijn examens moeten opzeggen, ik heb altijd al een keer een ESL event willen winnen”.

De kersverse Nederlands kampioen mCon esports heeft zich hiermee gekwalificeerd voor het ESL Pro European Championship. In de internationale league vertegenwoordigen zij Nederland en gaat het de strijd aan met de Europese top.

“We hebben er bewust voor gekozen om dit jaar een exclusief kampioenschap voor Nederland en België te organiseren zodat we beter kunnen voldoen aan de vraag van onze fans en beter lokaal esportstalent kunnen ontdekken” zegt Jaap Visser Managing Director bij ESL Benelux. “Om dan te zien dat deze verandering zo goed wordt ontvangen betekent dat we de juiste beslissing hebben genomen. Dit geeft ons veel energie om samen met onze sponsors mediamarkt, Medion, Deloitte, Mercedes-Benz en Paysafe deze sport nog populairder te maken in de Benelux”

Naast het ESL Dutch Championship is ESL Benelux ook verantwoordelijk voor de ESL Rainbow Six Benelux League en het Belgische ESL Proximus Championship. De ontknoping van het Belgische kampioenschap vindt in het weekend van 1 en 2 december plaats en is live te volgen via het twitch-kanaal van ESL Benelux.

>
MENU