GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Splatoon 2 European Championship: Teams strijden om de laatste 6 finaleplaatsen

Halverwege het 2018-2019-seizoen van het Splatoon 2 European Championship zijn zes regionale teams gekwalificeerd, en nog zes finaleplaatsen te vullen. Alle ogen zijn nu gericht op de Duitse BackSquids, het team dat tweede werd bij het Splatoon 2 World Championship.

Nadat ze afgelopen jaar het Europese kampioenschap wonnen en zich kwalificeerden voor de finale van het wereldkampioenschap op E3 2018, verloren ze op het nippertje van de Japanse kampioen GGBoyz. Het team is opnieuw gevormd en heeft zich gekwalificeerd om hun Europese kampioenstitel te verdedigen tijdens de grote finale die komend voorjaar zal plaatsvinden. Vele Europese Splatoon 2-fans kunnen niet wachten om te zien wie er tijdens de komende toernooien bovenaan zal eindigen – zal er een team komen bovendrijven die BlackSquids ervan kan weerhouden opnieuw Europees kampioen te worden?

Na twee maanden van spannende Splatoon 2-wedstrijden tussen enkele van de beste teams uit Europa, hebben de volgende zes teams zich al voor de grote finale gekwalificeerd door hun regionale kwalificatierondes te winnen:
 • Duitsland: BackSquids (Winnaar van gamescom)
 • Zwitserland: Huitante (Winnaar van Zurich Game Show)
 • Nederland: Polderlantis (Winnaar van Firstlook Festival 2018)
 • België: Overtime (Winnaar van Gameforce)
 • Spanje: Polarized (Winnaar van Madrid Games Week)
 • Oostenrijk: Team ? (Winnaar van Game City)

Niet alleen BackSquids keert terug naar het grote podium. Het Nederlandse Polderlantis en Belgische Overtime hebben al heel wat toernooi-ervaring opgedaan, onder andere tijdens de finale van het vorige Splatoon 2 European Championship. Ondertussen heeft het Zweedse team Huitante al geschiedenis geschreven door als eerste team een groot Splatoon 2-toernooi in Zwitserland te winnen. Dit tot hun eigen verrassing, want aanvankelijk was hun enige doel om eens aan het Zwitserse kampioenschap deel te nemen – en nu mogen ze dus hun land vertegenwoordigen tijdens de Europese finale. Iets soortgelijks gebeurde met de Oostenrijkse kampioen, Team ?. De teamleden speelden gewoon voor de lol, maar inmiddels houden ze zich uitstekend staande op competitief niveau. Kunnen ze komend voorjaar voor een sensatie op het grote podium zorgen? Tot slot zal Spanje tijdens het Europees kampioenschap vertegenwoordigd worden door Team Polarized, die met een overtuigende 4 – 0 won van voormalig landskampioen Spanish Army.

Terwijl deze teams zich voorbereiden op de grote finale van volgend jaar, moeten er nog zes kwalificatietoernooien volgen, inclusief die in sterke landen als Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Zullen de voormalige nationale kampioenen Alliance Rogue uit Frankrijk en Team Mako uit het Verenigd Koninkrijk opnieuw zegevieren, of zullen andere teams de kroon voor hun neus wegkapen? Hieronder een overzicht van de toernooien die nog moeten komen:

 • Frankrijk – Paris Games Week – vrijdag 26 oktober – zondag 28 oktober
 • Portugal – Lisbon Games Week – zaterdag 17 november – zondag 18 november
 • VK – MCM Birmingham – zaterdag 24 november – zondag 25 november
 • Rusland – Level Up Day –  Zondag 2 november
 • Italië – NNB
 • Scandinavië – NNB

Zes spannende Europese Splatoon 2-toernooien zijn achter de rug, met nog zes te gaan. De komende maanden zullen nog vele van de beste Europese teams tegen elkaar strijden om de regionale kampioen te worden. In voorjaar 2019 komen alle regionale kampioenen bijeen om tijdens de grote finale om de Europese kampioenstitel te strijden.

>
MENU