GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Sequel Cyberpunk 2077: Actieve Ontwikkeling Gestart

Groot nieuws uit de wereld van CD Projekt Red: de actieve ontwikkeling van de langverwachte opvolger van Cyberpunk 2077, intern Orion genoemd, is van start gegaan! Na de release van de Phantom Liberty-uitbreiding voor het originele spel, is het team naar Boston vertrokken om daar een gloednieuwe studio op te zetten, speciaal voor de ontwikkeling van Orion.

Cyberpunk 2077 was slechts een Opwarmer

Igor Sarzyński, de narrative director van Cyberpunk, bevestigde dat het team hun intrek heeft genomen in het nieuwe kantoor in Boston en officieel is begonnen met de werkzaamheden aan Orion. Hij zei:

“Ik kan niet wachten op dit project en ik ben ervan overtuigd dat we er iets speciaals van kunnen maken. 2077 was slechts een opwarmer.” Verdere details over het vervolg van Cyberpunk 2077 zijn nog schaars, maar CDPR heeft eerder aangegeven dat het “de Cyberpunk-franchise verder zal ontwikkelen en blijft putten uit het potentieel van dit duistere toekomstuniversum.”

Een Nieuw Team in Boston

De ontwikkeling van het spel zal voornamelijk plaatsvinden in de nieuwe CDPR-studio in Boston, met ondersteuning van het studio in Vancouver. CD Projekt is van plan zijn uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling voor het spel in 2024 te verhogen.

Adam Badowski, de chief creative officer van CDPR, hoopt dat tegen eind van het jaar een team van “enkele tientallen” aan het spel zal werken, inclusief leden van het team in Polen.

Meerdere Projecten bij CD Projekt

Naast Orion werkt CD Projekt aan meerdere projecten. Zo is er de volgende game in de The Witcher-serie, momenteel Polaris genoemd, die het begin moet zijn van een nieuwe Witcher-trilogie. Er is ook een aparte Witcher-game genaamd Canis Majoris in ontwikkeling en een nieuwe IP, codenaam Hadar. De status van een multiplayer Witcher-game in ontwikkeling bij The Molasses Flood blijft onduidelijk na ontslagen bij de studio vorig jaar.

Wat verwachten jullie van het Cyberpunk 2077 vervolg? Laat het ons weten in de comments!

Voor het laatste nieuws en updates over je favoriete games, blijf je natuurlijk GameNerds.nl volgen. We houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Orion en de andere spannende projecten van CD Projekt. Blijf gamen en tot de volgende keer!

>
MENU