GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Schrijf je nu in voor het winterseizoen van het ESL Dutch Championship

ESL Benelux organiseert voor het eerst een nationaal kampioenschap voor Nederland met het ESL Dutch Championship, dat op 27 augustus van start gaat. Tijdens het winterseizoen kunnen esporters deelnemen aan Counter-Strike: Global Offensive of League of Legends. 

Vanaf vandaag (7-8-18) kan elke gamer zich aanmelden voor de kwalificatie voor het ESL Dutch Championship via de website van ESL Benelux. De kwalificatie van het kampioenschap loopt vanaf 27 augustus tot en met 14 september waarna de groepsfase vanaf 24 september van start gaat. Hierin strijden de beste teams om een finaleplaats voor het ESL Dutch Championship. Het volledige ESL Dutch Championship is live te volgen via het Twitch-kanaal van ESL Benelux.

De finales van het winterseizoen van het ESL Dutch Championship vinden plaats op zaterdag 24 november en zondag 25 november tijdens het grootste techfestival van Nederland, Bright Day 2018. Tijdens het techevenement strijdt de top van de Nederlandse esports om maar liefst 13.000 euro. Tickets voor Bright Day 2018 zijn nu verkrijgbaar via deze website.

ESL Benelux heeft in het verleden meerdere ESL Benelux kampioenschappen georganiseerd en komt nu met de primeur dat zij voor het eerst in de historie van haar bestaan het ESL Dutch Championship organiseert. Deze lokale focus is het gevolg van de snelgroeiende populariteit van esports in de Benelux. Volgens Jaap Visser, managing director van ESL Benelux, is dit een logische stap:

“Door deze nationale focus wordt het niet alleen makkelijker voor gamers om deel te nemen aan het kampioenschap, maar kunnen wij ook beter de lokale markt bedienen. Voor ons is de nationale focus dan ook de ideale manier om esports in Nederland te laten groeien.”

>
MENU