GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Roland-Garros eSeries – gamingtoernooi

De Franse kwalificatiefase van het wereldwijde Roland-Garros eSeries e-gamingtoernooi van FFT en BNP Paribas, werd gisteren gespeeld in Parijs.

De 64 deelnemers streden om een plaats in de finale, die op vrijdag 25 mei 2018 zal plaatsvinden in het Roland Garros-stadion. Het kwalificatietoernooi werd bijgewoond door de eSport-ambassadeur voor Roland Garros, de professionele videogamespeler Norman “Genius” Chatrier. Hij is de kleinzoon van Philippe Chatrier, de voormalige directeur van de Franse tennisfederatie.

Geïnteresseerde spelers kunnen zich nog aanmelden voor de kwalificatietoernooien in Italië (Rome – 2 mei – stuur een mail naar RGeSeries.it@fft.fr voor registratie), het Verenigd Koninkrijk (Londen – 4 mei – RGeSeries.uk@fft.fr), India (Delhi – 5 mei – RGeSeries.in@fft.fr ), België (Brussel – 9 mei – RGeSeries.be@fft.fr)  en Spanje (Madrid – 16 mei – RGeSeries.es@fft.fr).

Deze competitie wordt gespeeld in de komende videogame “Tennis World Tour”, een uitgave van Bigben. Hierbij wordt een demonstratieversie van de game gebruikt, met een gravelbaan in de Roland Garros-kleuren en een selectie spelers met onder andere Gaël Monfils, de ambassadeur van de game. Tennis World Tour is vanaf 22 mei verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch™ en pc.

>
MENU