GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Releasedatum van Star Wars Jedi: Fallen Order is bekend gemaakt

Tijdens een panel vandaag op de Star Wars Celebration in Chicago kondigde Respawn Entertainment aan dat Star Wars Jedi: Fallen Order, op 15 november 2019 wordt uitgebracht voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC via Origin. Star Wars Jedi: Fallen Order is een nieuw third-person actie-avontuur en de game speel zich af kort na de gebeurtenissen in Star Wars: Revenge of the Sith, als de Jedi zijn gevallen.

Fans spelen een jonge Padawan genaamd Cal Kestis, tot leven gebracht door Cameron Monaghan (Shameless, Gotham), die Order 66 heeft overleefd: het geheime decreet van de Emperor om alle Jedi te elimineren. Spelers moeten de puzzelstukken uit het verleden van Cal verzamelen om zijn training te voltooien en de kunst van de iconische lightsaber onder de knie te krijgen: dit allemaal terwijl ze de Empire en de dodelijke Inquisitors één stap voor blijven.

“Veel Star Wars-fans, wijzelf inbegrepen, zijn geïnteresseerd in duistere tijdperken, dus we wilden die mysterieuze, gevaarlijke periode gaan verkennen”, aldus Stig Asmussen, Game Director, Respawn Entertainment. “Het team van Lucasfilm heeft fantastisch met ons samengewerkt, zodat we dit deel van de tijdlijn (waarin de Empire op het toppunt van haar macht is en alle resterende Jedi zijn ondergedoken) konden verkennen en uitbouwen. Binnen dit verhaal hebben we een game gemaakt met intense, maar doordachte en leuke contactgevechten met de lightsaber en Force-krachten, zodat iedereen zijn Jedi-dromen waar kan maken.”

Star Wars Jedi: Fallen Order

>
MENU