GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Rainbow Six Siege grootste ESL-game in Benelux

Het Benelux Championship van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege heeft tijdens de derde Seizoensfinale records verbroken op Twitch. De Seizoensfinale, die gecast werd door Rainbow Six-iconen Kixstar en Z1ronic en die gewonnen werd door Initio Gaming, werd in totaal door meer dan 44.000 geïnteresseerden bekeken. In totaal is er meer dan 12.000 uur gekeken en keken er tijdens de piek bijna 2.000 kijkers op één moment.

Grootste ESL-toernooi in de Benelux

Het Rainbow Six Benelux Championship is ook qua deelnemers uitgegroeid tot het grootste ESL-toernooi ooit in de Benelux met de meeste unieke spelers en groeit dit jaar tevens uit tot het toernooi met het meeste prijzengeld: meer dan €21.000. Dankzij deze statistieken, de kijkcijfers, het aantal deelnemers en het prijzengeld, is Tom Clancy’s Rainbow Six Siege nu de allergrootste ESL-titel in de Benelux.

Nieuw format: Benelux League voor de pro’s

Door het aanhoudende succes, gaat de Esports-scene van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege dit jaar helemaal op de schop in de Benelux. Zo gaan er twee competities lopen op PC: de Benelux League en de Benelux Go4. Het Benelux Championship wordt omgedoopt tot de Benelux League en krijgt een nieuw format. In de Benelux League nemen de acht beste teams van Benelux het tegen elkaar op. De best vier teams van afgelopen seizoen, Initio Gaming, Defuse Kids, Windigo en Flash Point, zijn automatisch gekwalificeerd voor de Benelux League. De overige vier teams komen voort uit de kwalificaties die in april* plaatsvinden en de Benelux League zelf start vervolgens in mei. Gedurende 7 weken nemen alle teams het wekelijks tegen elkaar op. Na deze 7 weken kwalificeren de vier beste teams zich voor het volgende seizoen en voor de LAN-finale waar om het prijzengeld gespeeld wordt, maar liefst €7.500 euro per seizoen. Alle wekelijkse wedstrijden en de LAN-finale zijn live te volgen via Twitch.tv/UbisoftNL.

Benelux GO4 voor iedereen

Waar de Benelux League de allerbeste teams tegen elkaar laat strijden, is de Benelux Go4 een toernooi voor iedereen. De enige eis: je team moet, zoals gebruikelijk, bestaan uit minstens drie spelers afkomstig uit de Benelux. De Benelux Go4 vindt iedere donderdagavond plaats in de vorm van Weekly Cups. Tijdens deze Weekly Cups spelen de teams om R6 Credits en Go4-punten. De acht teams die aan het einde van de maand de meeste Go4-punten hebben, strijden in de Monthly Finals (iedere eerste dinsdag van de maand) om €500 per maand.

>
MENU