GameNerds | Get Smarter with Games
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Rainbow Six Benelux League gaat maandag 2 april van start

Op maandag 2 april gaat de ESL Rainbow Six Benelux League van start op PC. De Benelux League bestaat uit drie fases: kwalificaties, de league zelf en de offline finales. Kwalificaties en play-offs vinden plaats tussen 2 en 20 april, waarna de gekwalificeerde teams tussen 2 mei en 13 juni strijden om een plaats in de offline finales. Daar is €7.500 aan prijzengeld te verdienen. Ook nemen Rainbow Six Siege-spelers op PC gedurende het hele jaar deel aan de Rainbow Six Benelux Go4 en op PlayStation 4 aan de PlayStation League.

Kwalificaties & play-offs Benelux League

  • 2, 4, 9 en 11 april: per dag kwalificeren 4 teams zich voor de play-offs
  • 18 en 20 april: 4 teams kwalificeren zich voor de League, naast de 4 reeds geplaatste teams

Benelux League & offline finales

Tussen 2 mei en 13 juni spelen de 8 gekwalificeerde teams wekelijks tegen elkaar. Dit gebeurt iedere woensdagavond en is live te volgen via Twitch.tv/UbisoftNL. De wedstrijden worden van commentaar voorzien door Thiadrik Oldersma, de vertrouwde caster die ook de offline finales van het Benelux Championship becommentarieerde, en Stijn Hapers, voorheen pro-speler in Rainbow Six Siege. De offline finales vinden plaats in de zomer. Meer info over de offline finales volgt op een later moment.

Rainbow Six Benelux Go4

Naast de Benelux League vindt het komende jaar ook de Rainbow Six Benelux Go4 plaats op PC. Deze wedstrijden worden wekelijks op donderdagavond gespeeld en zijn voor iedereen toegankelijk. Het team dat de Weekly Cup weet te winnen, verdient daarmee 6000 R6 credits en maandelijks staat hier ook nog eens € 500 op het spel. geïnteresseerde teams kunnen zich hier inschrijven: https://play.eslgaming.com/rainbowsix/europe-pc/r6siege/major/go4r6-benelux.

Rainbow Six in PlayStation League

Ook de PlayStation 4-community krijgt de kans om Rainbow Six competitief te spelen dankzij de directe samenwerking met PlayStation. Inmiddels is Rainbow Six Siege namelijk onderdeel van de PlayStation League. Teams in de Benelux strijden iedere dinsdagavond tegen elkaar via Kayzr. Geïnteresseerde teams kunnen zich hier inschrijven: http://kayzr.gg/moaHjL.

>