GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

De poule-indeling voor de FIFA 19 eNations Cup is bekend

De FIFA organiseert op 13 en 14 april de FIFA eNations Cup in Londen, het internationale Esports landentoernooi voor PlayStation- en Xbox-spelers. Nederland is één van de 20 deelnemende landen en de poule-indeling is inmiddels bekend gemaakt. Het evenement biedt spelers een unieke kans om hun nationale team te vertegenwoordigen.

Naast internationale glorie en een prijzenpot van USD 100.000, zullen spelers die zijn geselecteerd voor de FIFA eNations Cup 2019 ook de kans krijgen om 1.500 EA SPORTS FIFA 19 Global Series-punten te winnen, door hen te voorzien van met de mogelijkheid om door te groeien naar de FIFA 19 Global Series Rankings en een belangrijke stap voorwaarts te maken op weg naar de FIFA eWorld Cup  2019. Het is voor het eerst dat de FIFA eNations Cup plaatsvindt. De wereldwijde populariteit van eSports is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Veel wedstrijden zijn live te volgen via streamingdiensten en het aantal professionele spelers neemt snel toe.

Op 19 maart spelen de 16 beste PlayStation- en de 16 beste Xbox-spelers, geselecteerd op basis van de officiële EA FIFA 19 ranking, tegen elkaar. Hierdoor wordt duidelijk wie per categorie de beste vier spelers van Nederland zijn. Deze in totaal acht gamers worden uitgenodigd voor de volgende speelronde, die op 25 maart plaatsvindt op de KNVB Campus in Zeist. Eind van deze dag is duidelijk wie straks met trots het oranje shirt mag dragen op de FIFA eNations Cup. Naar mijn mening moeten Dani Hagebeuk en Lev Vinken geselecteerd worden, omdat dit de hoogst gerankte Nederlandse spelers FIFA-spelers zijn.

 

>
MENU