GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Nintendo Switch krijgt een betere batterij

Nintendo heeft bekend gemaakt dat de batterij van de Nintendo Switch wordt verbeterd. Door middel van een optimalisatie moet de batterij een aantal uur langer meegaan, wat uiteraard altijd handig is wanneer je onderweg aan het gamen bent.

Jammer genoeg wordt er geen update uitgebracht waardoor de batterij van de huidige Switch langer meegaat, maar krijgen nieuwe modellen, die vanaf augustus verkrijgbaar zijn, een kleine tuning. Volgens Nintendo gaat de nieuwe batterij van de Nintendo Switch tussen 4,5 en 9 uur mee. De oudere/huidige modellen leveren tussen de 2.5 en 7 uur aan game-juice, afhankelijk van hoe intensief jij speelt en welk serie nummer je hebt. Vorige week werd de Nintendo Switch Lite aangekondigd,  die een stuk compacter en lichter is, wat het makkelijker maakt om mee te nemen. De batterij van de Switch Lite zou oorspronkelijk tussen de 3.5 en 7.5 uur mee moeten gaan. maar of dit nu ook wordt opgeschroefd naar de nieuwe 4.5/9 uur is nog niet bekend.

Hoe dan ook, wij hebben enkele handige tips voor jullie waardoor de batterij van jouw Nintendo Switch sowieso een stuk langer meegaat.

  • Zet je Nintendo Switch in ‘Airplane mode’. Dit schakelt zowel je Wifi als Bluetooth uit (pas op, je kan niet met de Joycons los spelen zonder Bluetooth)
  • Verlaag de helderheid van je scherm.
  • Schakel je switch volledig uit wanneer je hem niet gebruikt. De standaard manier van ‘uitschakelen’ is ‘slaap modus’. In slaap modus verbruik je nog steeds je batterij!
  • Schakel rumble uit. Het is een leuke gimmick die HD rumble van Nintendo. Maar het verbruikt ook veel batterij. In mijn ogen geen goeie trade-off.

 

>
MENU