GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws, Pokémon

De Nintendo Switch Lite is vanaf 20 september verkrijgbaar

Er werd in de wandelgangen al enige tijd gefluisterd over een nieuwe Switch, maar het is nu officieel als een watermerk, want Nintendo heeft vandaag de Nintendo Switch Lite geïntroduceerd. Speciaal ontworpen om Nintendo Switch-games on the go te spelen. De Nintendo Switch Lite kan je vanaf 20 september in je broekzak steken. Denk alvast maar na of je hem in het geel, grijs of turkoois wilt.

Nintendo Switch Lite

De oorspronkelijk Nintendo Switch is een console om lekker thuis op het grote scherm te spelen, maar ook om mee te nemen voor onderweg. Bij de Lite is het helaas niet meer mogelijk om je toestel aan de TV te hangen. Een flink offer als je het mij vraagt, Maar voor dit offer brengen ze uiteraard wel weer het één en ander onder de loep ter compensatie. Bij de Nintendo Switch Lite is de besturing volledig in het apparaat geïntegreerd, waardoor het model is compacter en lichter, wat het makkelijker maakt om mee te nemen. De rumble feature is er ook uitgehaald, maar daardoor gaat je batterij ook langer mee.

Het is nog wel mogelijk om controllers aan te sluiten aan je Nintendo Switch Lite. Bij spellen als 1-2 Switch is het namelijk noodzakelijk dat je de draadloze rumble controllers gebruikt. Die controllers zitten niet bij de Lite versie maar kunnen wel aangesloten worden indien gewenst. Nintendo waarschuwt haar trouwe GameNerds dan ook om goed te kijken naar het spel dat je koopt. Wanneer deze namelijk geen handheld modus ondersteunt, zal die ook niet speelbaar zijn op je Lite. Betreft internet connectie en local -lan hoef je je geen zorgen te maken. De Switch Lite kan gewoon connectie maken met zijn grotere broer.

Als je kan wachten tot 8 november dan kan je ook een special edition kopen in de trant van de nieuwe pokemon games. De zogehete ‘Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta Edition’ komt op de markt met lichtblauwe en magenta knoppen en illustraties van de twee nieuwe Legendary Pokémon uit Pokémon Sword en Pokémon Shield.

>
MENU