GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Blog, Featured

Glasvezel internet van T-Mobile Thuis

Met de komst van de PlayStation 5 en de Xbox Series X staat er een nieuwe generatie games op ons te wachten. Naast dat de next-gen games mooier zijn en supersnel laden, worden de games ook steeds groter in het aantal gigabytes en een snelle internetverbinding is anno 2020 dan ook wel een must-have!

Vooral wanneer je een voorstander bent van het downloaden van digitale games of alleen in het bezit van van de PlayStation 5 Digital Edition of Xbox Series S, wil je zo snel mogelijk spelen en niet 3 dagen wachten voordat je nieuwe game eindelijk is binnengehengeld. Glasvezel internet is het snelste internet wat je momenteel kunt krijgen op een adres, waarmee je snelheid kan oplopen tot 1000 Mbit/s! Dan is het downloaden van een game of update slechts een fluitje van een cent.

Maar wat is glasvezel internet dan precies? Het Nederlandse glasvezelnetwerk bestaat uit kabels die in de grond worden getrokken. In deze kabels zitten zogenaamde ‘glasvezels’. Dit zijn draden van een speciaal soort glas die zo dun zijn als een haartje. Via glasvezel kunnen onder meer een tv-signaal, (internet)data en reguliere telefoongesprekken doorgegeven worden. Groot voordeel van deze technologie is dat het vele malen sneller is dan andere netwerkverbindingen, omdat de data verstuurd wordt via laserlicht. Glasvezel wordt ook wel fiber genoemd. Door dit dunne draadje wordt data verstuurd door middel van knipperende lichtsignalen. Doordat glasvezel erg duurzaam is, is het ook minder gevoelig voor storingen. Glasvezel maakt gebruik van een eigen netwerk en is stabieler en sneller dan DSL. Het is wel belangrijk om eerst te controleren of er wel een glasvezelaansluiting beschikbaar is op jouw adres. Doe de postcodecheck om te zien of glasvezel op jouw gewenste locatie beschikbaar is! Wanneer dat het geval is mag je van geluk spreken.

Neem als voorbeeld de nieuwe Call of Duty Black Ops Cold War die op pc tot 250 GB opslagruimte nodig heeft! Op de PlayStation 5 en Xbox Series X neemt de game ook al een schamele 150 GB in beslag! En dan heb ik het nog niets eens gehad over de toekomstige updates die deze game gaat krijgen. Geloof me, je wordt gek als je even een potje wilt knallen met je matties en je moet opeens een update downloaden. Met DSL internet ben je zo 2 á 3 uur verder en dan is je avond alweer voorbij. Heb je enig idee hoelang het duurt om zo een game met een DSL-verbinding te downloaden? Ja lieve jongens en meisjes, met glasvezel internet behoren dat soort problemen tot verleden tijd. Uiteraard is glasvezel niet alleen belangrijk voor gamen, maar ook voor het streamen van films, series en muziek krijg je een stabiele en zeer snelle verbinding. Sneller gamen, video’s streamen en met al je huisgenoten moeiteloos tegelijk online? Het wordt allemaal mogelijk dankzij een supersnelle glasvezelverbinding.

Ben je benieuwd wat je huidige internetsnelheid is? Doe dan snel een test op Speedtest. Dan kom je er snel genoeg achter of het tijd is om over te stappen naar een snellere verbinding.

>
MENU