GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

FIFA eWorld Cup Grand Finale 2018 – Wie wordt de nieuwe wereldkampioen?

EA SPORTS heeft bekendgemaakt dat de FIFA 18 Global Series van 2-4 augustus in Londen worden afgesloten met de FIFA eWorld Cup Grand Final 2018. In de toernooi strijden 32 deelnemers zich wereldkampioen van The World’s Game te mogen noemen. Kwalificaties voor deze 32 plekken vinden op 28-30 mei en 1-3 juni plaats in Amsterdam, waar 128 deelnemers de strijd aangaan om zich te kwalificeren voor de FIFA eWorld Cup Grand Final 2018.

De FIFA esports scene heeft dankzij toegankelijke competities gezorgd voor groei van de wereldwijde community van spelers en kijkers, en is partnerschappen aangegaan met de beste voetbalcompetities, voetbalclubs, voetbalmerken en belangrijke esport-organisaties in de wereld. Topcompetities die bij EA SPORTS FIFA 18-toernooien en -competities zijn betrokken, zijn onder andere Hyundai A-League, eDivise, MLS, J-League, La Liga, eLigue 1, Russische Premier League en Bundesliga. Bovendien is de langlopende EA Champions Cup die in FIFA Online 3 in Azië wordt gespeeld, onderdeel geworden van de Global Series, met spelers die zich in de aankomende play-offs kwalificeren.

“De FIFA eWorld Cup Grand Final 2018 wordt een speciaal moment voor competitief FIFA, na een seizoenslang avontuur dat miljoenen spelers en kijkers heeft getrokken”, zegt Todd Sitrin, SVP en GM bij EA Competitive Gaming. “In samenwerking met FIFA hebben we er middels de EA SPORTS FIFA 18 Global Series voor gezorgd dat competitief gamen sneller groeit door de wereldwijde voetbalcommunity samen te brengen in dit ene ecosysteem. Een mijlpaal voor het wereldvoetbal en een mijlpaaljaar voor competitief gamen eindigt in stijl met de FIFA eWorld Cup 2018, in Londen, een van de meest historische voetbalsteden van de wereld.”

>
MENU