GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: EA SPORTS FC, Nieuws

FIFA 17 – De harde afmaker, steekbal & kopballen naar de grond

FIFA 17 – De harde afmaker, steekbal & kopballen naar de grond | EA Sports introduceert in FIFA 17 nieuwe aanvalstechnieken om spelers meer mogelijkheden om voor het doel kansen te creëren en natuurlijk af te maken. Om beter inzicht te krijgen in de verschillende beschikbare aanvalstechnieken in FIFA 17, sprak EA SPORTS met Sam Rivera, lead gameplay producer van FIFA 17.

  • HARDE AFMAKER – Een nieuw schietmechanisme maakt het spelers mogelijk om de bal in iedere situatie laag te houden: geplaatst, een volley of eenvoudigweg een afmaker.
  • STEEKBAL TUSSENDOOR – Met effect. Nauwkeurig. In de ruimte. Creëer nieuwe scoringskansen met een perfect uitgevoerde steekbal tussen de linies door.
  • HARDE UITTRAPPEN – Zet een snelle counter-aanval op door de bal hard en precies uit te trappen vanuit het doel.
  • KOPBALLEN NAAR DE GROND – Betere richtingcontrole maakt het voor spelers mogelijk om de bal naar de grond te koppen, wat het lastiger maakt voor de doelman.
FIFA 17 - De harde afmaker, steekbal & kopballen naar de grond

FIFA 17 – De harde afmaker, steekbal & kopballen naar de grond

FIFA 17 – De harde afmaker, steekbal & kopballen naar de grond:

Vertel eens over de nieuwe manieren waarop spelers kunnen aanvallen in FIFA 17.

”We hebben nieuwe mogelijkheden om aan te vallen geïntroduceerd waar fans om hebben gevraagd. We kunnen niet wachten tot ze deze gaan gebruiken, te beginnen met twee nieuwe harde schoten. De eerste is het lage schot. Je bouwt kracht op zoals bij een normaal schot, maar je drukt de schietknop een tweede keer in voordat je de bal raakt. Dit resulteert in een bal laag over de grond, heel geschikt voor als je in een lage hoek van het doel mikt. Dit soort schoten heeft ook een nieuwe variatie van balfouten.

Het andere schot is een laag geplaatst schot. Deze keer druk je op de RB/R1-schot-modifier terwijl je de schietknop een tweede keer indrukt voordat je de bal raakt. Als je het goed doet, resulteert dat in een laag effectschot dat normaal gesproken op de onderste hoek van het doel is gericht.”

En de kopballen, is daar ook iets nieuws?

”We maken het nu mogelijk om je kopballen omlaag te richten, wederom om het de doelman moeilijker te maken om bij de bal te komen.”

 

Hoe doe je dat?

”Net als bij harde schoten druk je een tweede keer op de corresponderende knop, zodat de speler de bal naar beneden richt en niet omhoog. Je kunt dezelfde actie uitvoeren bij volleys. Als je een tweede keer op de knop drukt, kun je de volleys lager houden.”

De steekpass is een zeer effectief mechanisme in de game, is daar ook iets nieuws?

”Je kunt een steekpass nu dieper in de ruimte spelen door op RB/R1 + Y/driehoek te drukken. Als je dat in de juiste situatie doet, zouden je aanvallers een betere doelkans moeten krijgen.”

Je had het over harde afmakers. Hebben doelmannen iets soortgelijks om de bal weer in het spel te brengen?

”Ja, we hebben twee mogelijkheden voor doelmannen geïntroduceerd. Ze kunnen nu een harde uittrap of een harde worp uitvoeren.”

Moet je de knop een tweede keer indrukken om dit te doen?

”Nee. Deze keer houd je de RB/R1-knop ingedrukt voor harde schoten of worpen. Met RB/R1 + X/vierkantje of B/rondje schopt de doelman de bal lager en harder. Met RB/R1 + A/kruisje laat je de doelman hard en laag gooien. Als je dit goed doet, levert het meer mogelijkheden tot een counteraanval op.”

 

FIFA 17 is vanaf 29 september verkrijgbaar voor PlayStation, Xbox en PC.

Screenshot_2016-07-08-00-08-56

BRON: https://www.easports.com

FIFA 17 – De harde afmaker, steekbal & kopballen naar de grond
>
MENU