GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

De beste esporters strijden dit weekend om het ESL Benelux Championship

Het afgelopen zomerseizoen streden de beste esports-teams uit de Benelux om een felbegeerde finaleplaats van het ESL Benelux Championship. Vandaag heeft ESL Benelux de finalisten van het zomerseizoen van het ESL Benelux Championship bekendgemaakt.

Na een spannend seizoen wisten Sector One, Echo Zulu, New Dynasty en Sector One Black zich te kwalificeren voor de finales van League of Legends. Voor de finales van de Counter-Strike: Global Offensive-league wisten Defusekids, mCon esports, Sector One en Spawn Esports zich te kwalificeren.

League of Legends

Zowel Sector One, Echo Zulu als New Dynasty wisten met ieder achttien punten uit zeven wedstrijden een plek te veroveren in de halve finale van League of Legends en gaan als favorieten strijden om de titel. Fedor Span, teamcaptain van Sector One, was erg blij met het behalen van de finaleplaats:

“We hebben er hard voor gewerkt en om dan uiteindelijk in de finale te staan is een mooi resultaat. Maar nu we in de finale staan willen we het ESL Benelux Championship ook winnen!” 

ESL Benelux Championship

Counter-Strike: Global Offensive

Bij Counter-Strike: Global Offensive gaan Defusekids en mCon esports als favorieten naar de finales. Zij gaan strijden om de felbegeerde titel tijdens het finaleweekend. Gido Brouwer, teamcaptain van titelverdediger Defusekids, ziet genoeg kansen in de finale:

“We hebben een nieuwe team-line-up, maar als we ons goede spel van het afgelopen seizoen dit weekend kunnen doortrekken dan hebben we een goede kans om weer kampioen te worden.” 

ESL Benelux Championship

De finales van het ESL Benelux Championship zijn live te volgen via het Twitch-kanaal van ESL Benelux met de YouTuber en Twitch-streamer Koolein als gastheer. Het speelschema ziet er als volgt uit:

  • League of Legends
    De halve finales van League of Legends starten zaterdagmiddag om 12:00 uur en 15:00 uur
    De finale van League of Legends start zaterdagavond om 18:00 uur
  • Counter-Strike: Global Offensive
    De halve finales van Counter-Strike: Global Offensive starten zondagmiddag om 12:00 uur en 15:00 uur
    De finale van Counter-Strike: Global Offensive start zondagavond om 18:00 uur
>
MENU