GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: EA SPORTS FC, Nieuws

Eredivisie lanceert officiële eSports-competitie voor FIFA-gamers

De Eredivisie lanceert een volledig nieuwe competitie voor de Eredivisieclubs, naast de Nederlandse voetbalcompetitie: de eDivisie. Binnen de eDivisie gaan eSporters van de 18 Eredivisieclubs virtueel strijden om het kampioenschap in FIFA 17 Ultimate Team. De eDivisie, wereldwijd een van de eerste officiële eSports-competities voor FIFA-gamers, start op 6 februari. Via Twitch, YouTube en FOX Sports kunnen fans en liefhebbers de wedstrijden van hun favoriete club of gamer gaan volgen.

FIFA eDivisie:

De eDivisie is een initiatief van de Eredivisie en wordt gelanceerd in samenwerking met alle 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS en Endemol Shine Nederland.

“Binnen de Eredivisie zijn we al enige tijd bezig om een officiële eSports-competitie in Nederland op te zetten”, vertelt Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie CV. “We zijn verheugd dat we dit nu samen met de clubs, EA SPORTS en Endemol kunnen organiseren. De eDivisie zien wij als een uitbreiding op het bestaande voetbalaanbod, waarbij we ons nog meer toe kunnen leggen op jongeren. Voor de clubs is het een mooi platform om de betrokkenheid van fans te vergroten en gezamenlijk nieuwe content te creëren. Daarnaast zal de eDivisie op termijn gaan zorgen voor een nog mooiere beleving van Eredivisie voetbal in stadions.”

Aftrap op 6 februari
Dit voetbalseizoen zijn de Eredivisieclubs een zoektocht gestart naar een eSporter, die hun club gaat vertegenwoordigen in de eDivisie. Over ruim drie weken mogen zij zich voor het eerst gaan bewijzen: op maandag 6 februari vindt de officiële aftrap van de eDivisie plaats.

Europese kampioenschap
Na 17 speelrondes wordt binnen de FIFA 17-spelmodus Ultimate Team duidelijk welke club en gamer zich de eerste landskampioen van de eDivisie mag noemen. De Nederlandse kampioen wint de felbegeerde kampioenschaal en wordt namens de eDivisie afgevaardigd voor de EA SPORTS FIFA 17 Ultimate Team Championship Series. Daar gaat de landskampioen het in Europees verband opnemen tegen de beste FIFA 17 Ultimate Team-gamers uit Frankrijk en andere landen. Bij winst stroomt de eDivisie kampioen door naar het wereldkampioenschap, waar hij of zij zich kan meten met de beste FIFA 17 Ultimate Team-gamers in de wereld.


>
MENU