GameNerds | Get Smarter with Games
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

eDivisie-teams strijden vanaf 24 maart om PayPal 2VS2 Cup

Terwijl de tweede seizoenshelft van de eDivisie op de Xbox One nog volop in gang is, gaan acht eDivisie-teams vanaf zaterdag 24 maart strijden om de PayPal 2VS2 Cup. In dit nieuwe knock-out toernooi spelen de eSporters van de Eredivisieclubs in teamverband. Daarnaast worden de teams van de eSporters bepaald door een aantal packs voor iedere wedstrijd. Een soort van FIFA 18 FUT Draft, maar dan net effe anders.

In de PayPal 2VS2 Cup bouwen de eDivisie-teams een compleet nieuw elftal. Voorafgaand aan de eerste wedstrijd heeft elk team 20 minuten om eenvoudig en snel een team bouwen door FIFA-points aan te schaffen met een PayPal-rekening, de sponsor jeweettoch. Hoe dan ook, met de spelers die geopend worden in de packs wordt een team gebouwd, waarna ze het in tweetallen opnemen tegen een ander eDivisie-duo.

In de halve finales beginnen de geplaatste teams weer opnieuw, maar is het aantal minuten om een elftal te bouwen gehalveerd tot 10 minuten. In de uiteindelijke finale die gespeeld wordt op zaterdag 7 april, hebben de deelnemers slechts 5 minuten om een bekerwaardig elftal op te bouwen. Door dit extra spelelement wordt een breder beroep gedaan op de vaardigheden van de eSporters. De wedstrijden worden opgenomen in een nieuw ingerichte eDivisie-huiskamer, waar vaste eDivisie-commentatoren Raoul de Graaf (FC Roelie) en Bas van Velzen (vvbasvv) de presentatie verzorgen.

Bron: Eredivisie CV / edivisie

Officieel debuut Koen Weijland en Jimmy Donkers

In de PayPal 2VS2 Cup spelen de Eredivisieclubs, in tegenstelling tot de competitie, met twee esporters in een team. Zo gaat PSV-esporter Ali Riza Aygün, regerend kampioen op de PlayStation 4, samen met Romal Abdi de Eindhovense formatie vertegenwoordigen. Bij de Amsterdammers speelt de edivisie-kampioen van vorig seizoen, Dani Hagebeuk, samen met Koen Weijland, terwijl Feyenoord aantreedt met de talentvolle gamers Jaey Daalhuisen en Jimmy Donkers.

Bron: Eredivisie CV / edivisie

Het volledige deelnemersveld van de PayPal 2VS2 Cup bestaat uit:

  • Ajax: Dani Hagebeuk en Koen Weijland
  • FC Groningen: Absalom Warkor en Nick den Hamer
  • FC Twente: Tony Kok en Emre Benli
  • FC Utrecht: Danny Hazebroek en Lode de Boo
  • Feyenoord: Jaey Daalhuisen en Jimmy Donkers
  • PSV: Ali Riza Aygün en Romal Abdi
  • Sparta Rotterdam: Lev Vinken en Frank van der Slot
  • VVV-Venlo: Nick Cooiman en Sandro Cooiman

Op zaterdag 24 maart worden om 12:00 uur de eerste kwartfinales op YouTube uitgezonden. De finale staat gepland op zaterdag 7 april.

>