GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

eDivisie nadert ontknoping – Wie wordt de nieuwe kampioen?

Vanaf woensdag 2 mei is vanaf 16.00 uur op FOX Sports Eredivisie de laatste speelronde in de edivisie te zien. Dan wordt duidelijk wie de eindstrijd gaat aanbinden met PSV: Feyenoord, Ajax of Heracles Almelo. De winnaar strijdt uiteindelijk op vrijdagavond 11 mei met PSV-esporter Ali Riza Aygün om het landskampioenschap. Hiervan wordt live verslag gedaan tijdens de eTribune, een speciale edivisie-uitzending op FOX Sports.
Jaey Daalhuisen (Feyenoord) en Dani Hagebeuk (Ajax) staan qua punten precies gelijk bij het ingaan van de laatste speelronde. Daalhuisen heeft echter een beter doelsaldo (+28 tegenover +26). Daarbij neemt hij het op tegen de huidige nummer 11 in de edivisie – Niels Krist van SC Heerenveen – terwijl Hagebeuk een lastig duel wacht met de nummer 5, Levy Frederique (Excelsior Rotterdam). Bryan Hessing (Heracles Almelo) lijkt vooral op papier kans te maken op de titel. Hessing moet Frank van der Slot (Sparta Rotterdam) verslaan, terwijl zijn concurrenten geen punt mogen pakken.

Dani Hagebeuk (Ajax) in duel met Aristote Ndunu (AZ) tijdens speelronde 15. Copyright: Eredivisie CV

Ontknoping competitie te volgen via schakelprogramma
De ontknoping van de tweede seizoenshelft is woensdag 2 mei vanaf 16.00 uur te volgen via een schakelprogramma op FOX Sports Eredivisie 1. Na een halfuur wordt duidelijk wie de winnaar op de Xbox One is. De presentatie van het schakelprogramma is in handen van Simon Zijlemans, terwijl Raoul de Graaf, Bas van Velzen en Koen Weijland het commentaar bij de wedstrijden verzorgen.
Landskampioenschap live beslist in allereerste eTribune
De edivisie is dit seizoen opgesplitst in drie onderdelen. PSV-esporter Ali Riza Aygün won op Oudejaarsavond na zeventien speelrondes de eerste seizoenshelft op de PlayStation 4. Aankomende woensdag wordt duidelijk wie de tweede seizoenshelft op de Xbox One wint. De winnaar gaat vervolgens op vrijdag 11 mei om 19.00 uur samen met Aygün strijden om de edivisie kampioensschaal. De finale van de edivisie is voor iedereen live op televisie of online te volgen in een speciale uitzending van de Eretribune: de eTribune. In de eTribune blikt presentator Jan Joost van Gangelen samen met de esporters van de 18 Eredivisieclubs, de bekende edivisie shoutcasters en andere gasten terug op het tweede edivisie-seizoen.
>
MENU