GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

De Nederlandse eSports markt is het afgelopen jaar flink gegroeid.

Recent onderzoek door PayPal en Superdata toont de groeiende de populariteit van eSports. Met meer dan 27 miljoen kijkers en een marktwaarde van meer dan 250 miljoen dollar ontwikkelt de Europese markt zich snel. De Nederlandse eSports markt was verantwoordelijk voor meer dan 9,4 miljoen dollar in 2017 en zal het komende jaar met meer dan 20% groeien.

PayPal en data- en marktresearchbureau SuperData hebben de Europese eSports markt grondig geanalyseerd. Het onderzoek, onder verschillende gamedisciplines uit meer dan 20 Europese landen, maakt inzichtelijk hoe de Europese eSports markt in 2017 heeft gepresteerd en voorspelt de ontwikkeling van de real-time online videogame-industrie voor de komende twee jaar.

PayPal is ervan overtuigd dat de populariteit van eSports de komende jaren blijft toenemen onder het Nederlandse publiek.

”De onderzoeksresultaten laten op verschillende fronten een veelbelovende ontwikkeling in de Nederlandse markt zien. De positieve omzetgroei en de groeiende fanbase vergroten het vertrouwen van deze industrie,” zegt Jan-Willem Roest, General Manager van PayPal Benelux ”In Nederland zien we hoe bijvoorbeeld hoe de eDivisie steeds professioneler en populairder wordt, ook onder de gewone voetbalfans. Afgelopen jaar zijn wij samenwerkingen aangegaan met zowel de eDivisie als Ajax eSports. Voor gamers is het belangrijk dat men snel, gemakkelijk en veilig kan betalen. PayPal wilt de groeiende eSports community een snelle en gemakkelijke betaalmethode bieden en daarnaast geloven we dat dit soort samenwerkingen een positieve impact heeft op de groei van de opkomende online gaming industrie.”

Snelle ontwikkeling eSports markt in Nederland

Data laat zien dat de eSports markt in Europa de komende jaren zijn hoogtepunt bereikt, maar laat ook zien dat de Nederlandse markt sterker zal blijven groeien. Het Europese eSports publiek groeit dit jaar naar verwachting nog met 13% en dit zal in 2019 waarschijnlijk terugvallen tot een groei van 7% Dit terwijl het Nederlandse publiek naar verwachting bijna twee keer sneller zal groeien – 24% dit jaar en rond de 21% in 2019.

Rusland, Zweden en Denemarken zijn momenteel de drie grootste eSports landen in Europa. De Nederlandse eSports markt is het afgelopen jaar flink gegroeid. Met een marktomvang van meer dan 9,4 miljoen dollar staat het op de achtste plek van grootste markten in Europa. Op basis van de marktomvang ligt er een mooie toekomst voor de Nederlandse eSports markt in het verschiet, met een veelbelovende omzetwaarde van 11,5 miljoen dollar tegen het einde van dit jaar en 14,6 miljoen dollar in 2019.

Bron: PayPal

Significante groei van het Nederlandse eSports publiek

Ook de omvang van het publiek is een belangrijke indicator om toename in populariteit te voorspellen. Met meer dan 1,4 miljoen kijkers is de Nederlandse markt verantwoordelijk voor meer dan 5% van de totale Europese eSports fanbase. De komende twee jaar wordt verwacht dat het Nederlands publiek met meer dan 50% zal groeien. In Nederland zijn de meeste eSports fans mannen (84%) en is het met name populair onder personen tussen de 18 en de 24 jaar (38%), gevolgd door de jongere doelgroep van 25 tot 34-jarigen (33%). De demografische kenmerken in zowel Europa als Nederland tonen geen significante verschillen in vergelijking tot de onderzoeksresultaten van vorig jaar.

>
MENU