GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: EA SPORTS FC, Nieuws

De eDivisie is terug: Potjes FIFA 21 tussen de allerbeste spelers van Nederland

De edivisie start op dinsdag 17 november met een nieuw seizoen. De FIFA 21-competitie word georganiseerd door de Eredivisie in samenwerking met partner DreamHack Sports Games en de 18 eredivisieclubs, De edivisie wordt volledig online gespeeld en uitgezonden op het YouTube-kanaal van de edivisie.

Spelers spelen niet langer vanuit een studio, maar vanuit huis of het stadion van hun club om te voldoen aan de geldende Corona-maatregelen. De 36 FIFA-spelers strijden om in totaal €100.000 aan prijzengeld, een plek in de Global Series European Playoffs of Play-ins en een plek in E_Oranje. FBTO blijft als partner aan de edivisie verbonden.

 

Start op 17 november, elke dinsdag en woensdag een speelronde

Elke dinsdag en woensdag worden negen wedstrijden gespeeld met op iedere dag een volledige speelronde. Voor het eerst in het vierjarig bestaan van de edivisie worden de wedstrijden niet in een studio, maar volledig online gespeeld. Vanuit de esports-ruimte in het stadion of een gamekamer thuis vertegenwoordigen de esporters hun eredivisieclub. De wedstrijden zijn van 17.45 tot 21.15 uur online te bekijken op het YouTube-kanaal van de edivisie. De edivisie Finals vinden – indien de dan geldende maatregelen het toelaten – plaats tijdens een event op zondag 17 januari. Het tweede seizoen (eDivisie Season IV) start in maart 2021 en eindigt in mei 2021.

Belangen worden uitgebreid

De belangen zijn ten opzichte van vorig seizoen flink uitgebreid. Naast een spectaculair bedrag aan prijzengeld (€ 100.000) kwalificeren de spelers van de twee best presterende clubs zich voor de voorselectie van E_Oranje, het onlangs door de KNVB gelanceerde digitale Nederlands elftal.

Daarnaast ontvangen de spelers van de best presterende edivisieclubs een ‘Global Series Seat’ die een plek garandeert in het voortoernooi voor de officiële FIFA eWorld Cup (het WK FIFA 21).

Deelnemende spelers

Dat FIFA esports steeds meer als topsport wordt gezien, blijkt onder andere uit het aantal transfers van edivisiespelers. Zo verruilt Dennis Verhoeven VVV-Venlo voor PSV, neemt Ajax Tjardo Paliama over van Vitesse en verruilt Levy Frederique het shirt van FC Groningen voor dat van FC Emmen. Daarnaast verlaat Gilles Bernard het Belgische KRC Genk voor AZ. Naast Bernard zijn ook Levi de Weerd (Vitesse), Rick Dame (ADO Den Haag), Toon Buné (FC Emmen), Jesper Maes en Lars de Jong (beiden VVV-Venlo) nieuw in de edivisie.

Volledige deelnemersveld:

ADO Den Haag: Danny Hazebroek en Rick Dame

Ajax: Dani Hagebeuk en Tjardo Paliama

AZ: Dani Visser en Gilles Bernard

FC Emmen: Levy Frederique en Toon Buné

FC Groningen: Nick den Hamer en Bob van Uden

FC Twente: Brent Weerink en Enis Tokdemir

FC Utrecht: Jaey Daalhuisen en Melvin Boere

Feyenoord: Ryan Tilborg en Julian van den Berg

Fortuna Sittard: Jason Glas en Marc Groenland

Heracles Almelo: Bryan Hessing en Lev Vinken

PEC Zwolle: Tony Kok en Stefan Vellinga

PSV: Ali Riza Aygun en Dennis Verhoeven

RKC Waalwijk: Leroy Miggels en Jaap van Alphen

sc Heerenveen: Floris Jorna en Niels Krist

Sparta Rotterdam: Aristote Ndunu en Thomas de Zeeuw

Vitesse: Renzo Oemrawsingh en Levi de Weerd

VVV-Venlo: Jesper Maes en Lars de Jong

Willem II: Sem van Hoof en Tim van Doleweerd

>
MENU