GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Call of Duty eSports: CWL 2018 gaat weer beginnen

Vanavond is het eindelijk zover! De Call of Duty World League 2018 gaat van start en het eerste event is de CWL Dallas Open. De totale prijzenpot voor dit toernooi bedraagt 200.000 dollar. Niet verkeerd voor een potje knallen. Het Call of Duty World League Championship 2018 heeft de grootste totale prijzenpot in de geschiedenis van Call of Duty eSports: $ 4,2 miljoen! 

Vorige jaar is de CWL 2017 World Championship gewonnen door Optic Gaming. Ook dit jaar zijn Matthew “Formal” Piper, Seth “Scump” Abner, Damon “Karma” Barlow en Ian “Crimsix” Potter weer van de partij. Dit team won de finale van Team Envy in 2x een Best of 5. Optic Gaming claimde daarmee een bedrag van 600.000 dollar op.

Ook dit jaar is Optic Gaming veruit de meest populaire team en daarnaast worden ze ook als de beste team gezien op dit moment. Van de vier 2k toernooien die er zijn gehouden, hebben de mannen van Optic Gaming er daar 3 van gewonnen. Hiermee krijg je als winnaar 2000 pro punten per speler en natuurlijk geld. Prijzenpot voor een 2k toernooi is in North America 3000 dollar, Europa 2500 Euro en APAC 500.

Dus zou je graag deel willen nemen aan dit soort toernooien, maak dan een team aan, compete in de MLG CWL ProPoint Ladder, grind voor je leven, en wie speel jij ook in één van deze toernooien voor het grote geld.

Vergeet dus niet dit weekend te kijken naar twitch.tv/callofduty waar 160 teams mee zullen gaan doen aan het toernooi, wat gehouden zal worden in Kay Bailey Hutchinson Convention Center in Dallas, Texas van 8 tot en met 10 december.

>
MENU