GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

CWL 2018: grootste prijzenpot in de geschiedenis van Call of Duty eSports

De Call of Duty World League heeft zijn plannen onthuld voor het grootste seizoen ooit, dat op 8 december begint met de CWL Dallas Global Open. Het nieuwe seizoen draait om Call of Duty: WWII en bestaat uit zes LAN Global Open events, een nieuw CWL National Circuit, de CWL Pro League in de MLG Arena, de terugkeer van het Call of Duty World League Championship en de grootste totale prijzenpot in de geschiedenis van Call of Duty eSports: $ 4,2 miljoen! 

De CWL Pro League-competitie gaat op 23 januari 2018 van start en is een multi-stage LAN-serie, waarin plaatsing en toernooi-seeding zijn gebaseerd op de CWL Pro-punten die teams verdienen. De Pro League bestaat uit twee divisies van elk acht teams die het tegen elkaar opnemen in de MLG Arena in Columbus, Ohio.

Dit seizoen debuteert het CWL National Circuit, bestaande uit acht online-leagues in Australië, Canada, Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje, het VK en de VS. Tijdens de vier stages van de online-competitie strijden teams voor CWL Pro-punten, reis en accommodatie voor een Global Open en, in de laatste stage, toegang tot de Last Chance Qualifier voor het Call of Duty World League Championship 2018.

“We kunnen niet wachten om met het nieuwe seizoen van de Call of Duty World League te beginnen. Vanaf de start in Dallas in december kunnen CWL-spelers en –fans gaan genieten van het grootste seizoen ooit in de geschiedenis van Call of Duty eSports”, zegt Executive Vice President en General Manager van Call of Duty, Rob Kostich. “Dit seizoen spelen we Call of Duty: WWII en bieden we meer mogelijkheden om aan de CWL deel te nemen, te bekijken en beleven. Dit doen we door meer open LAN-evenementen, de zeer competitieve Pro League en het gloednieuwe CWL National Circuit. Dit belooft een geweldig seizoen te worden, vol spannende nieuwe competities, rivaliteiten en geweldige gameplay.”

Het nieuwe seizoen van de CWL begint officieel op 3 november 2017, met de release van Activisions Call of Duty: WWII, ontwikkeld door Sledgehammer Games met ondersteuning van Raven Software. Op de dag van de lancering beginnen de regionale ladders in MLG GameBattles – de officiële online-bestemming om CWL Pro-punten te winnen – voor teams in Noord-Amerika, Europa en de regio Azië/Pacific.

Het Call of Duty World League Championship 2018 keert terug in augustus 2018 met een prijzenpot van $ 1,5 miljoen. Meer details over het Championship 2018 worden later onthuld.

Het eerste Global Open-event van dit jaar vindt plaats in het Kay Bailey Hutchison Convention Center in Dallas, TX. De CWL Dallas Global Open duurt van 8 – 10 december. Ga voor tickets en meer informatie naar MLG.tv/CWLDallas.

Hieronder een meer gedetailleerde uiteenzetting van de Call of Duty World League:

Zes grote open LANs voor CWL Pro-punten, elk met een prijzenpot van $ 200.000,-

8-10 december Dallas, TX
12-14 januari New Orleans, LA
9-11 maart Atlanta, GADr
T.B.C. Drie aanvullende Global Open-evenementen

De CWL Pro League keert terug naar de MLG Arena in Columbus, beginnend in januari 2018
Twee divisies van elke acht teams strijden dit seizoen voor elke stage, waardoor de League-matches worden uitgebreid tot veertien per stage. Dit wordt iedere dinsdag, woensdag en donderdag uitgezonden. De beste vier teams in elke divisie gaan door naar de playoffs. Tijdens de stage-competitie wordt een prijzenpot van $ 200.000,- verdeeld. Tijdens de playoff van elke stage staat een prijzenpot van $ 500.000,- op het spel

26 jan – 16 feb Stage 1
6 april Stage 1 playoffs
15 mei – 19 juli Stage 2
27 juli Stage 2 playoffs

Nieuw CWL National Circuit
Deze competitie is voor topteams die zich niet kwalificeerden voor de Call of Duty World League. Er zijn regionale competities in acht online leagues: Australië, Canada, Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje, het VK en de VS. Per stage wordt elk winnend team beloond met 3.000 CWL Pro-punten, daarnaast ontvangt de winnaar € 1.000,- en reis en accommodatie voor deelname aan een Global Open-evenement of Last Chance Qualifier.

26 jan – 16 feb Stage 1
16 maart – 13 april Stage 2
11 mei – 1 juni Stage 3
22 juni – 13 juli Stage 4

Call of Duty World League Championship keert terug in 2018
32 teams strijden wereldwijd voor de prijzenpot van $ 1,5 miljoen. Binnenkort volgt meer nieuws hierover.

Online competitie in MLG GameBattles voor CWL Pro-punten in alle deelnemende regio’s, vanaf 3 november 2017
Alle kwalificaties en seeding is gebaseerd op de CWL Pro-punten die geregistreerde spelers kunnen winnen. Punten zijn eigendom van de speler, niet het team.

Vijftien Online CWL 2K Tournaments in de loop van het seizoen
2000 CWL Pro-punten per toernooi en geldprijzen voor winnaars – indeling per regio, eerste toernooi gepland voor 12 november.

Ga voor een lijst met de eindposities van alle teams naar www.callofduty.com/esports.

>
MENU