GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Call of Duty, Nieuws, Warzone

Call of Duty Warzone Zombie Royale-modus is onderweg

Er komt binnenkort een nieuw in-game event naar Warzone, genaamd “The Haunting Begins”. Het is nog niet helemaal duidelijk wat het event precies inhoudt maar het lijkt er op dat er onder meer een nachtmodus naar Warzone komt. Ook zijn er verschillende hints die teasen naar de komst van een Warzone-Zombie Royale mode.

De trailer van Modern Warfare en Warzone seizoen zes toont, naast de nieuwe wapens en maps, het luid en duidelijk: er komt een nachtmode naar Warzone. In de trailer zien we namelijk een aantal operators ’s nachts Warzone betreden en tegen elkaar vechten. Aan het eind van de trailer verschijnt “The Haunting Begins” in beeld, gevolgd door een huiveringwekkende lach. Hoewel Activision het niet officieel heeft bevestigd kunnen we nu concluderen dat er echt een nachtmode naar Warzone komt. ‘The Haunting Begins’ is van 20 oktober tot 16 november speelbaar, toevallig op én rond Halloween.

De komst van een dergelijke Warzone-nachtmode komt ook niet als een verrassing. Zo verschenen er de afgelopen maanden al verschillende leaks die de nachtmode aankondigden. Twitteraccount ‘TheGopher’ toonde begin september beelden van een Warzone-glitch waarin hij Verdansk in het donker betrad. Sindsdien wordt er door veel spelers uitgekeken naar een dergelijke nachtmode.

 


YouTuber Inkslasher laat in een video weten dat de volgende gamemodes in de gamefiles zijn gevonden:

 • 50 vs 50 Nightmode
 • Mini Royale Nightmode
 • Battle Royale Nightmode
 • Juggernaut Royale Nightmode
 • Zombies Royale Mode

Zombie Royale

Zoals Inkslasher laat weten komt er waarschijnlijk een Zombie Royale mode naar Warzone. Zombie Royale is nog niet officieel aangekondigd maar er zijn echter al wel enkele leaks die de komst van de gamemode aantonen. Eén van die hints is in seizoen zes live te horen in Verdansk. YouTuber Nostaljake toont namelijk een audio-clip waarin, op een locatie vlakbij Verdansk Stadium, het gelach van een kind te horen is. Het lijkt op het gelach van Samantha uit de Call of Duty zombie storyline.

 

YouTuber Call of Duty Fanatics toont een groot aantal in-game audio-files die de komst van Zombie Royale aankondigen, waaronder:

 • Zombie Royale. Zombies are not effected by the gas.”
 • “Be careful, zombies are more powerful in the gas.”
 • “The dead will become zombies, be the last human team standing to win.”
 • Zombies have special traits and abilities, use them to kill human players and help your team.”
 • Consume the remains of the dead to regain your humanity.”
 • “Raise the dead at buystations.”
 • “Your teammate has regained his humanity”.
 • “Headshots seem to be the one sure way…”

Hoewel we nog niks over Zombie Royale weten kunnen we uit deze voice lines concluderen dat Zombie Royale waarschijnlijk een trio- of quadmode wordt. Het lijkt er ook op dat spelers die gedood worden als een zombie respawnen en hun menselijke teamgenoten kunnen helpen door andere (menselijke) tegenstanders neer te halen en zo zelf hun menselijkheid terug te krijgen. Ook kunnen spelers hun (on)dode teamgenoten terug kopen bij buystations. Verder worden zombies sterker in het gas én hebben ze speciale krachten. Wat die precies gaan zijn is nog niet bekend. Zoals normaal in een zombie mode doen headshots waarschijnlijk de meeste damage tegen zombies. Het laatste team (dat ten minste één menselijke speler heeft) wint de game. Het wordt dus strijden tegen mensen én zombies.

Wanneer verschijnt Zombie Royale?

In deze nieuwe LTM spawnen spelers die sterven als een zombie. Zombies hebben geen toegang tot wapens, maar ze krijgen wel nieuwe functies, zoals verhoogde snelheid en springen, dodelijke melee-aanval en meer.

Voor spelers die zombies worden, is er nog steeds een kans om weer een normale operator te worden. Verzamel twee gemarkeerde injectiespuiten die worden gedropt wanneer een speler sterft om met je uitrusting weer in je team te spawnen.

The Haunting of Verdansk begint op 20 oktober en eindigt op 3 november.

 

Geschreven door: Jurre van Breugel

>
MENU