GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Blog

Tomb Raider I, II en III krijgen een remaster

Goed nieuws voor gamers jong en oud. De eerste Tomb Raider-saga van de Playstation uit de jaren ’90 krijgt een remaster. Dit zal de oudere fans van de eerste Playstation zeker bekoren, terwijl ook een nieuwe generatie van de klassiekers zal kunnen genieten. In dit artikel kom je te weten hoeveel het kost, wanneer het uitkomt, en waar je het kunt spelen.

Geschiedenis van de eerste Tomb Raider spellen

Tomb Raider is een van de meest iconische spelreeksen uit de recente geschiedenis. Het succes van het spel kan niet worden overschat. Lara Croft groeide al snel uit tot een iconisch personage in de gamecultuur. Haar kenmerkende outfit, bestaande uit een tanktop, shorts en laarzen, werd een stijlvol symbool. De combinatie van puzzels, actie en verkenning leverde een meeslepende ervaring op die zowel doorgewinterde gamers als nieuwkomers aansprak. Dit inspireerde verschillende vervolgspellen.

Tot 2023 zijn er in totaal 19 Tomb Raider-games uitgebracht. Daarnaast is Lara Croft inspiratie geweest voor drie films (in 2001, 2003 en 2018) en is er ook een Tomb Raider gokkast die je kunt spelen bij verschillende nieuwe online casinos.

Laten we je kennis van de eerste drie Tomb Raider-spellen nog eens verfrissen.

Tomb Raider (1996)

1996 markeerde het debuut van Lara Croft en haar avonturen in het originele “Tomb Raider.” Het spel werd ontwikkeld voor de Sega Saturn, Sony PlayStation en MS-DOS. Maar het kreeg vooral bekendheid op de Playstation. Het plaatste spelers in de laarzen van Lara, een zelfverzekerde archeologe op zoek naar de verloren stad van Atlantis. Het was een destijds baanbrekend spel dat 3D-graphics gebruikte om de wereld te verkennen.

Tomb Raider II (1997)

Een jaar na het succes van het eerste deel, bracht Core Design Tomb Raider II uit. Lara’s avontuur leidde haar deze keer naar Azië, waar ze de Dagger of Xian moest vinden. Tomb Raider II bood enkele verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Het spel bevatte uitdagende puzzels, meer wapens en verbeterde graphics. Het gaf ook de mogelijkheid om voertuigen te besturen, zoals een motorfiets en een sneeuwscooter.

Tomb Raider III (1998)

In 1998 zette Tomb Raider III de reis voort met nog meer opwinding en uitdagingen. Lara Croft ging dit keer de wereld rond, van India tot Londen, op zoek naar mysterieuze artefacten. Het spel introduceerde nog meer nieuwe wapens, outfits en vaardigheden voor Lara, waardoor spelers nog meer controle hadden over hun avontuurlijke heldin.

Een opvallend aspect van Tomb Raider III was de niet-lineaire structuur van het spel. Gamers konden kiezen uit verschillende locaties om te verkennen, wat de herspeelbaarheid vergrootte en een dieper gevoel van vrijheid bood.

Wanneer worden de remasters beschikbaar?

Die ontwikkelaars bij Aspyr houden echt van ons. De releasedatum van de Tomb Raider Trilogy Remastered is namelijk op 14 februari 2024. Misschien een leuk Valentijnscadeau voor een geliefde die houdt van klassieke games?

Op welke platforms kun je Tomb Raider I, II en II remastered spelen?

Aspyr heeft Tomb Raider I-III Remastered aangekondigd dat het spel beschikbaar wordt voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en pc via Steam.

Hoeveel kost Tomb Raider I, II en III Remastered?

Tomb Raider I – III Remastered heeft een vrij schappelijke prijs. Het spel kost op dit moment €26,09 bij Steam in Pre-order (10% korting inbegrepen). Bij Playstation en Nintendo zien we gelijkaardige prijzen.

>
MENU