GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Super Smash Bros. Ultimate V 3.0 brengt Joker DLC in beeld

Vanaf 18 april kunnen Super Smash Bros. Ultimate gebruikers aan de slag met de gratis 3.0 update. Spelers die de Fighter Pass hebben gekocht kunnen Joker downloaden. Ook zal deze los te koop zijn voor  €4.99 middels een Challenger Pack.

Nintendo neemt Super Smash uiterst serieus. We kennen allemaal wel de uren lange video’s die ze graag uitbrengen tijden bijvoorbeeld hun Nintendo Direct streams. Update 3.0 is niet anders van dit verhaal. Ze pakken je aandacht door te vertellen over Joker, en gaan vervolgens op detail in wat hij allemaal kan, en wat je nog meer in de update zal tegenkomen.

challenger pack 1: Joker €5.99
Deze nieuwe vechter zal voor Persona fans een welkome editie zijn. De gemiddelde Nintendo gebruiker kent hem misschien niet gezien de Persona spellen voornamelijk Playstation exclusief zijn. Dit is niet de eerste keer dat we personages buiten het Nintendo rijkdom in Smash vinden.
Naast Joker als fighter krijg je ook een nieuwe stage ‘Memento’ voorgeschoteld. Deze stage zal van kleuren en patronen wisselen aan de hand van de muziek die op de achtergrond speelt. Een handvol nieuwe tracks worden aan deze stage toegevoegd uit verschillende Persona titels.

Mii fighters €0.75
Naast Joker als betaalde DLC komt Nintendo ook met kostuum sets voor je Mii-Fighters. Elke set die je koopt heeft een prijskaartje van 75 set, met in totaal 6 sets een gecombineerde prijs van €4.50. het grootste deel in Persona thema, met een toevoeging van twee Sonic outfits.

  • Morgana (Persona 5)
  • Persona 4 Protagonist (Swordfighter)
  • Teddie Hat (Persona 4)
  • Persona 3 Protagonist (Swordfighter)
  • Tails (Gunner)
  • Knuckles (Brawler)

Gratis content 3.0
Stage builder maakt een terugkeer! De level-bouw functie die we kennen uit Smash op de Wii-U maakt een erg welkome verrassing in de nieuwe installatie. Gebruikers kunnen hun eigen levels maken en krijgen meer opties dan voorheen. Je krijgt verschillende lagen waar je in kan werken, zoals aanvulling op de achtergrond. Ook kan je het zo gek niet bedenken en is alles te animeren. Dit belooft een leuke functie te worden voor de creatievelingen onder ons.

Video editor maakt het mogelijk om al je geweldige clips samen te voegen en dit als animatie op te slaan. Youtube staat vol met met dit soort prachtige filmpjes, van highlights tot fan made films. Maar het nadeel hieraan was dat je altijd editing software nodig had. Video Editor maakt het mogelijk om direct vanuit de game je video’s te maken en op te slaan, je hebt dus geen externe editing software meer nodig!

Zowel Stage builder als Video editor zijn leuke nieuwe functies. Maar wat ze nog leuker maakt is de functie het te delen met iedereen. Via de nieuwe toegevoegde Shared content menu kom je als het ware op een grote pagina waar iedereen zijn creaties staan. Van videoclips tot stages tot mii personages. Deze Shared content kan je vanaf nu ook op je smartphone bekijken. Vanaf daar kan je content aanvinken die je leuk vind en deze naar je switch downloaden. Ook kan je vanaf je smartphone Spirit teams maken on the go.

Al met al een flinke update, zeker wanneer je ook de betalende DLC mee neemt. Joker is een mooie aanvulling aan het team en ik ben benieuwd hoe hij in de meta zal meespelen. Ervaring leert dat nieuwe characters vaak erg overpowered zijn. Dus verwacht in de eerste maand veel Joker spelers online!

Ga voor meer informatie over de Fighters Pass en DLC-content naar de Super Smash Bros. Ultimate-website.

>
MENU