GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Super Smash Bros. Ultimate Smash Ball Team Cup 2019 komt naar Amsterdam

Alle Super Smash Bros-fans opgelet! Pak je agenda er maar bij, want Nintendo heeft een onvergetelijk weekend ingepland. Binnenkort stappen de beste Super Smash Bros. Ultimate-teams van Europa de ring in tijdens de finale van de European Smash Ball Team Cup 2019. Dat evenement vindt op 4 en 5 mei plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Team Tripple SSS zal ons polderlandje vertegenwoordigen en het opnemen tegen de overige overgebleven teams. De drie jongens (Supahsemmie, Space en SKIPPER) behaalden in de finale tijdens Heroes Dutch Comic Con een 3 – 1 overwinning op Team Brabant en werden daarmee Nederlands kampioen. Degene die het Super Smash Bros. European Smash Ball Team Cup 2019 weet te winnen mag zich daarrna opmaken voor het Wereldkampioenschap, dat op 8 juni in Los Angeles wordt gehouden.

Basisregels van de finale van de Super Smash Bros. Ultimate European Smash Ball Team Cup 2019

Om de kampioen van het Super Smash Bros. Ultimate-toernooi in Amsterdam te bepalen worden gekwalificeerde teams in vier groepen van drie teams geplaatst. De twee beste teams van elke groep gaan door naar de kwartfinale.

De winnaars in de groepsfase, kwartfinale en halve finale worden bepaald door een Best of 5-set, bestaande uit:

Wedstrijd 1: 2v2

Wedstrijd 2: 1v1 Smashdown

Wedstrijd 3: 1v1 Smashdown*

Wedstrijd 4: 1v1 Smashdown*

Wedstrijd 5: 3v3 Multismash

*Personages die in vorige Smashdown-rondes al zijn gebruikt, zijn niet beschikbaar.

Alle drie de leden van elk team moeten aan minimaal een van de eerste drie wedstrijden van de set deelnemen. In de finale zijn de eerste tot en met de vierde wedstrijd Best of 3. De volledige regels zijn te vinden in het officiële toernooireglement.

Mocht je nou je favoriete teams in levende lijve willen ontmoeten moet je de website van Nintendo goed in de gaten houden, want de tickets voor het evenement zijn beperkt beschikbaar. Loop je een kaartje mis, kun je altijd nog de livestream volgen op Twitch en op YouTube.

 

 • mischa schreef:

  ik vraag me af. kan je dan ook zelf tegen mensen spelen als kijker en gewoon rondlopen en genieten of moet je naar een wedstrijd kijken en door kijken van 2 tot weet ik veel 10 uur

  • Robin Puntman schreef:

   Goeie vraag Mischa.
   Zelf verwacht ik dat het net als een E-sports evenement wordt aangepakt zoals bijvoorbeeld bij Leage of Legends (maar dan een heel stuk kleiner). Dus voornamelijk kijken naar hoe die top spelers het doen. Echter zal het me niks verbazen als er wel consoles voor het publiek staan. Gezien dit bij de meeste events van smash wel het geval is

 • >
  MENU