GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Schattige stijl in The Legend of Zelda: Link’s Awakening

26 jaar na zijn originele release op de Game Boy maakt The Legend of Zelda: Link’s Awakening een comeback op de Nintendo Switch. Vanaf 20 september te koop exclusief voor op de Nintendo Switch.

In eerste opzicht is het grootste verschil de visuele stijl die aan deze titel wordt gekoppeld. Dat mag ook wel als een 26 jaar oud spel een remaster krijgt. Nintendo slaat een nieuwe kant op betreft stijl, en die is op zijn minst te schattig voor woorden te noemen. Zelda titels krijgen wel vaker te maken met verschillende stijlen. Nintendo kijkt graag wat aanslaat en wat niet.

Link is aangespoeld op een mysterieus eiland dat wordt bewoond door vreemde en kleurrijke wezens. Om het eiland te verlaten moet Link magische instrumenten verzamelen en de Wind Fish ontwaken. Je gaat op avontuur op het eiland Koholint, dat getrouw is gereproduceerd met moderne graphics. Vecht tegen vijanden, doorkruis talloze kerkers en ontrafel de geheimen van het eiland. Daarnaast zul je oog in oog komen te staan met vijanden uit Super Mario, zoals Goomba’s, Chain Chomps en Piranha Plants.

Naast de nieuwe stijl zijn er ook wat nieuwigheden te vinden in Link’s Awakening. Zo is het nu mogelijk je eigen dungeons te bouwen door middel van tiles die je door de wereld heen kan vinden/verdienen. Wat precies allemaal mogelijk is met deze dungeon builder is nog niet helemaal duidelijk, maar interessant is het wel. Mijn hoop en verwachting is dat deze dungeons online met vrienden en vreemden te delen zijn. Net als Mario Maker belooft dat eindeloos veel speel plezier. Dit maakt me dan ook erg nieuwschierig naar de mogelijkheden dit in een Zelda titel terug te vinden.

>
MENU