GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

REVIEW: Dark Souls 3

Uren werden dagen, dagen werden weken en ik kreeg niets anders te zien dan die ene regel: ”You Died”. De eerste dag dat ik Dark Souls 3 ging spelen, heb ik de eerste paar uur rondgelopen en genoten van de prachtige graphics. Dark Souls 3 is zo een bizar mooi, gedetailleerd en gewoon straight up toffe game!

Wat je gelijk zult merken in Dark Souls 3, is dat de vijanden tot aan het frustrerende toe, van een ongekend hoge moeilijkheidsgraad zijn. Er zijn ook verschillende enemies en bosses: je hebt je mini bazen, ‘normale’ bazen, vijanden die in grote groepen lopen en waarbij één verkeerde beweging meteen al kan zorgen voor een ‘You Died’ melding op je beeldscherm. Naast de simpele bazen om het maar zo brutaal te zeggen, kom je dus ook bazen tegen die normaal gesproken al genoeg van je tijd roven, heb je daarnaast ook nog eens de super eindbazen!. Deze bazen zijn van zo een gigantisch hoog frustratie gehalte, dat je waarschijnlijk uren bezig zal zijn om deze te verslaan. Tactieken, wapens, en meerdere “souls” zal je moeten gebruiken om uiteindelijk deze bazen op hun knieën te krijgen maar helaas hebben deze bazen ook nog eens een fase 2! Dit houd in dat zodra je deze bazen hun leven voor de helft hebt ontnomen, zij dus vele malen sterker worden en soms nog zelfs speciale wapens of krachten krijgen. Zo verwoest de ene baas, een deel van de map, de ander krijgt een belachelijk sterk wapen en de andere baas komt met demonische voodoo spreuken.

Dark-Souls-III-6

Natuurlijk ben je in Dark Souls 3 weer aan het vechten voor het goede, en zul je er alles aan moeten doen om het land te ontdoen van de Lords of Cinder. Nieuw of een veteraan, voor beide zal dit spel een ware uitdaging zijn met een hoop WTF-momenten. De ene keer om hoe verbazingwekkend mooi de graphics zijn, de anderen keer omdat je de weg niet weet te vinden en voor de zoveelste keer verdwaald bent, je een gruwelijk wapen/gear item gevonden hebt of omdat die ene baas je voor de zoveelste keer de grond in slaat, je in de fik steekt of je misschien regelrecht van het randje van de aarde duwt.

Het verhaal zelf vind ik persoonlijk gewoon erg goed, ik houd er namelijk wel van om allerlei side missions te moeten doen. Het is een eindeloos avontuur, waarbij je diverse wegen moet bewandelen om uiteindelijk jezelf naar een overwinning te knokken. Het is dan ook aan jou om de rijke geschiedenis van de game te ontdekken en op je eigen manier jezelf tot held te kronen, of omdat jij misschien net zoals mij  zo vaak dood gaat, dat je met liefde jou controller dwars door de tv wil smijten!

Gedurende reis kom je ook wel eens een overlever tegen, die je leven net wat leuker kan maken. Namelijk in de dorre gebieden, kom je wel eens een overlever tegen, die je dan bijvoorbeeld kostbare informatie kan geven, bieden je voorwerpen aan en soms geven ze je ook een quest die je dan kan doen om vervolgens zelf rare items te krijgen. Deze mensen kan je later ook weer terug vinden in de “Firelink Shrine”.

Dark-mass-exploding-from-Iudex-Gundyr-1200x675

Eén van de tofste dingen in deze game, was voor mij toch de mini bazen die je tegen kan komen en de XP die je krijgt voor de ontdekkingen die je doet. Ik kan je dus zeker aanraden om soms net wat langer rond te lopen, om te kijken of je misschien iets over het hoofd hebt gezien en eventueel wel iets tofs kan vinden. Hierbij kan je denken aan, gear, wapens, potions etc.

Wat ik persoonlijk één van de leukere dngen vind, is dat ondanks Dark Souls 3 grotendeels met de dood te maken heeft en deze ook de wereld grotendeels beheerst, er toch genoeg interactie en hulp zal zijn van de ‘normale mens’ compagnons. Deze zullen je helpen en begeleiden in jou reis naar de overwinning op de “Lords of Cinder”.

Ik miste wel het nodige geluk om wat leuke wapens te vinden, anders had ik zeker nog een poging gewaagd om een groep vijanden aan te vallen en tot de dood te vechten. Helaas liep ik na een kleine 20 uur spelen nog steeds rond met de meest basic wapens en keek ik vol jaloezie na de gameplay van anderen mensen, die al rond liepen met 2 zwaarden, kruisboog of een van de andere unieke wapens. Ik heb zelfs een poging gewaagd om in bepaalde gebieden meerdere uren te spenderen om items te vinden en eventueel een sterkere wapen maar helaas is dit mij niet gelukt! Dus vooral niet stoppen met zoeken naar items. Opgeven doe ik zeker niet, dus ik zal zeker op de grind blijven tot dat ik uiteindelijk een vet zwaard heb bemachtigd.

Dark_Souls_3_Chapter_1_5

Wat mij wel meteen opviel in Dark Souls 3, is de manier van bewegen. In de voorgaande delen was dit wat stroever dan dat het nu is maar toch blijf je soms akward bewegen. Vooral als je tegen over een grote groep staat, je zal dan gauw merken dat je snel de melding “you died” weer zal zien. Helaas is het dan toch verstandig om soms maar gewoon even weg te rennen, vooral omdat je nogal snel door je potions heen gaat in dit spel. Dus het opletten op de bewegingen van je tegenstander, is niet altijd nodig of zelfs slim.

Een kritiek puntje van de game, was voor mij toch echt de camera. Tijdens een aantal gevechten heb ik mij zo gefrustreerd, omdat de camera niet tijdig meedraaide of helemaal niet zelfs! Maar ook tijdens het onderzoeken van gebieden zie soms niets, omdat een muur, boom of wat voor object dan ook toevallig net in je zicht staat.

Dark-Souls-III-heads-to-PC-consoles-in-April-2015-trailer-cinematic-here-10

Dit is voor mij wel echt de ultieme horror game, want er ging geen moment voorbij dat ik niet met spanning naar mijn scherm zat te kijken, om vervolgens weer gesloopt te woorden door ronddwalende vijanden of één van de meest dope eindbazen die ik in games ben tegengekomen.

Zal ik jullie deze game aanraden? Jazeker, luid dat antwoord dan! Nogmaals, ben je nieuw in de Dark Souls 3-serie, kijk dan rustig wat walkthroughs op YouTube en probeer vooral geduld te hebben. De game is het uiteindelijk meer dan waard! Ik hoop dat jullie net zo van de game mogen genieten als ik doe, nu ik dat zo zeg zal ik dit stuk afsluiten en meteen weer op de ps4 springen om vervolgens weer een aantal uur op Dark Souls 3 door te brengen.

[usr 4]

Volg Sam op Instagram en Twitter
Check Sam op Twitch

 

>
MENU