GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Republic of Gamers kondigt Strix GL10CS aan: een compacte gaming-desktop

ASUS Republic of Gamers (ROG) heeft het nieuwste lid van de Strix-familie bekend gemaakt: de Strix GL10CS gaming-desktop. De GL10CS ziet er super gelikt uit en is omhuld door een compacte case van 27 liter die futuristisch pantser en de typische ROG-snelheid als ontwerpinspiraties gebruikt. Aanpasbare Aura Sync RGB-verlichting kan worden bediend vanaf Armory Crate, een hulpprogramma dat toegang biedt tot de configuratie en bewaking van GL10CS.

Het ROG-team weet dat gamen een sociale bezigheid is en dat computers soms mee moeten reizen met de gebruiker. GL10CS is zo ontworpen en getest dat het drop- en vibratietests, die intensieve reizen naar LAN-parties en esportstoernooien simuleren, weet te doorstaan. Ook werd er tijdens het testen rekening gehouden met extreme temperaturen en vochtigheid, evenals voltage- en frequentiefluctuaties die kunnen voortkomen uit onbetrouwbare stroombronnen.

GL10CS is uitgerust met gamervriendelijke functies en aanpassingen. De verenigde Armory Crate-software biedt snelle en gemakkelijke toegang tot alle delen van GL10CS. Er zijn meerdere profielen beschikbaar met een verschillend evenwicht tussen prestaties en ruis, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen inspelen op hun omgeving en voorkeuren. De diffuse RGB-gloed die dwars langs de voorkant van GL10CS komt, kan ook in slechts een paar klikken worden aangepast. De kleuren en effecten die worden gekozen kunnen worden gesynchroniseerd met andere Aura-compatibele randapparatuur, zoals toetsenborden, muizen en headsets.

ASUS ROG Strix GL10CS
Processor Intel® Core i7-8700

Intel® Core i5-8400

Operating system Windows 10
Chipset Intel® B360
Graphics NVIDIA® GeForce® GTX 1060 6GB

NVIDIA® GeForce® GTX 1060 3GB

NVIDIA® GeForce® GTX 1050 2GB

NVIDIA® GeForce® GT 1030 2GB

Memory Up to 32GB DDR4 2666MHz
Expansion 4 x SATA 6GB/s

1 x PCIe® x16 (occupied by graphics card)

1 x PCIe® x1

1 x M.2 (Wi-Fi)

1 x M.2 (PCIe®)

LAN/Wi-Fi Realtek Giga LAN

Optional 802.11ac Wi-Fi

Bluetooth® 5.0

Connectivity Rear:

2 x USB 3.1 Gen 1 Type-A

2 x USB 2.0 Type-A

1 x HDMI

1 x 3-in-1 audio jack

1 x RJ45

Front:

2 x USB 3.1 Gen 1 Type-A

1 x audio combo jack

Lighting Front fascia with RGB lighting supporting Aura Sync
Size 430 x 180 x 428 mm
Weight 8kg

Strakke gameplay in het vooruitzicht
GL10CS is uitgerust met een zesdelige 12-draads Intel® Core™ i7-8700-processor. Deze kan meerdere gelijktijdige werkbelastingen, zoals gamen, streamen en het uitvoeren van spraakcommunicatie voor teamgenoten, makkelijk verwerken. Met maximaal 32GB aan DDR4-geheugen schakelt GL10CS moeiteloos over van productiviteitstaken naar de meer veeleisende taken met multithreaded applicaties die doorgaans worden gebruikt door content creators.

De GPU’s van de NVIDIA® GeForce® GTX 10-serie leveren de grafische kracht voor GL10CS. De GL10CS biedt verbluffende prestaties voor de favoriete spellen van vandaag, zoals Fortnite en Overwatch, die hoge framerates kunnen pushen op FHD-resolutie. Allemaal dankzij een NVIDIA GeForce GTX 1060 grafische kaart met 6GB-videogeheugen. GL10CS kan ook worden gebruikt met alle grote VR-headsets, waardoor gamers beschikken over totaal nieuwe omgevingen en ervaringen.

Sneller dan snel
GL10CS is uitgerust met een krachtige processor en een grafische kaart die in staat zijn zeer hoge snelheden te bereiken. Om deze basis verder uit te bouwen en aan te vullen, wordt GL10CS geleverd met een tot 512GB M.2-gebaseerde NVMe® SSD, die voldoende opslagruimte biedt voor het laden van games en applicaties op krankzinnig hoge snelheden. Voor grotere gamebibliotheken of opslagbehoeften is GL10CS ook verkrijgbaar met een mechanische HDD van 7200rpm. Bovendien kan deze drive worden voorzien van een turbocompressor met Intel Optane™ Memory, die gegevens die vaak worden gebruikt in de cache opslaat om de laadtijden te verkorten en de reactietijd te verbeteren.

Gigabit-klasse netwerken worden in twee varianten geleverd door GL10CS. De gigabit Ethernet-verbinding aan de achterkant biedt gamers een low-latency bekabelde verbinding, aangezien een milliseconde het verschil is tussen leven en dood. GL10CS biedt ook razendsnelle wifi-snelheden dankzij Intel’s 802.11ac Wave 2 Wi-Fi-kaart, die 2×2 MU-MIMO ondersteunt en in staat is gigabit snelheden (en sneller) te combineren met een compatibele router.

Informatie over beschikbaarheid en prijzen worden later bekend gemaakt.

>
MENU