GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Rainbow Six Benelux League Season 3 start 27 maart

Rainbow Six Benelux League Season 3 is het hoogste niveau lokale Esports voor Tom Clancy’s Rainbow Six Siege en start op 27 maart 2019 met de eerste kwalificatieronde. In de week daarop volgt de tweede kwalificatieronde, waarna een week later de play-offs plaatsvinden. Nadat de acht deelnemende teams bekend zijn, loopt de online groepsfase van 24 april tot en met 5 juni. De offline finale vindt vervolgens plaats op 22 juni. De locatie van de finale wordt op een later moment onthuld.

Alle wedstrijden in de Rainbow Six Benelux League worden gespeeld op basis van een Best of 3-principe, waarbij één team als eerste twee maps moet zien te winnen. In de Benelux League spelen alle teams één keer tegen elkaar, waarna de beste vier teams elkaar ontmoeten tijdens de offline finales. Alle wedstrijden worden van commentaar voorzien door shoutcasters Thiadrik ‘Toldersma’ Oldersma en Stijn ‘Hap’ Hapers, waarbij de observer Stephan ‘Easy’ Kemink is. Wedstrijden zijn live te volgen via Twitch.tv/Rainbow6BNL.

De totale prijzenpot van Rainbow Six Benelux League Season 3 is € 11.500 en wordt als volgt verdeeld:
• #1: € 3.500
• #2: € 2.000
• #3/4: € 1.000

Naast de normale prijzenpot is er dit seizoen een loyaliteitsprogramma geïmplementeerd. Teams krijgen € 50 voor iedere week dat zij in de League spelen en zich aan de regels houden. Spelen teams iedere week, dan ontvangen ze daar bovenop nog € 150. Teams kunnen naast de reguliere prijzen dus nog € 500 extra verdienen.

Om deel te nemen aan Rainbow Six Benelux League Season 3 moet een team bestaan uit minimaal drie spelers uit de Benelux (van de vijf spelers in totaal). De minimumleeftijd om deel te nemen is 16 jaar. Inschrijven is vanaf nu mogelijk via: play.eslgaming.com/rainbowsix/europe-pc/benelux-league. Vier teams hebben zich door hun prestaties vorig seizoen reeds geplaatst voor Benelux League Season 3: Trust Gaming, Flash Point, Demise en Conquer Gaming.

Naast de Benelux League gaat de Benelux Go4 ook door. Dit zijn wekelijkse toernooien die iedere donderdag plaatsvinden. Teams kunnen zich, door wekelijks punten te verdienen, kwalificeren voor de maandelijkse finales, waarbij € 500 te verdienen is. Hierbij gaat € 350 naar de winnaar en € 150 naar de verliezend finalist. Ook start Ubisoft binnenkort met Benelux Community Cups om spelers nog meer mogelijkheden te bieden om Tom Clancy’s Rainbow Six Siege competitief te spelen, met minder strenge regels en een focus op fun.

>
MENU