GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Battlefield, Nieuws

Q&A met de producer van Battlefield 1 over de verschillende klasses

Voor oorlog op epische schaal heb je redelijk epische klassen nodig, en de klassen in Battlefield  1 zijn anders dan wat je van de vorige Battlefield-games gewend bent. DICE heeft de populaire YouTuber (en Battlefield GameChanger) Westie om een aantal vragen te stellen aan Julian Schimek, de Producer van Battlefield 1.

Westie: Wat zijn de rollen van elke klasse in Battlefield 1?

Julian Schimek: Alle klassen kunnen hun mannetje staan in de strijd, maar ze hebben elk hun eigen specialiteit. Assaults zijn gespecialiseerd in het opblazen van voertuigen, Support kan teamleden bevoorraden, Medics kunnen teamleden (en voertuigen) herstellen, en Scouts richten zich op verkenning.

Westie: Wat is de grootste wijziging in de klassen vergeleken met eerdere Battlefield-games?

Julian Schimek: Elke klasse is nu efficiënter in gevechten tegen vijandelijke infanterie. Ze hebben nog steeds verschillende eigenschappen die ze uniek maken, maar we willen spelers het gevoel geven dat ze met iedereen die ze rond zien rennen het gevecht kunnen aangaan.

Westie: Wat maakt de klassen visueel anders?

Julian Schimek: We hebben er alles aan gedaan om elke klasse zijn eigen unieke stijl te geven in Battlefield 1, maar tegelijkertijd zijn we trouw gebleven aan de omgeving en het tijdperk. Alle klassen hebben hun eigen kleine grafische eigenschappen die ze uniek maken. Als je goed kijkt naar de onthullingstrailer, zie je dat zelfs al een beetje: zo hebben de Medics bijvoorbeeld krukken op hun rug!

Westie: Welke vaardigheden heeft de Medic in Battlefield 1?

Julian Schimek: Hospiks waren erg belangrijk in dat tijdperk, dus het was zinvol om ze hun eigen klasse te geven. Speltechnisch wilden we hun vaardigheden upgraden. We denken dat spelers echt zullen genieten van de nieuwe versies van de klassen.

Westie: Wat is er gebeurd met de Engineer-klasse uit eerdere Battlefield-games?

Julian Schimek: Ja – goed gezien – klassieke Engineers bestaan niet meer in Battlefield 1. Maar maak je geen zorgen, hun vaardigheden leven voort! De Medic kan niet alleen spelers herstellen en tot leven brengen, hij kan ook voertuigen repareren, terwijl de Assault-klasse meer gericht is op het uitschakelen van voertuigen. Assault heeft zowel gadgets als antitankwapens, zodat hij de beste optie is om vijandelijke pantsers op te blazen.

Westie: Is de Scout-klasse alleen gericht op verkenning, of speelt hij een directe rol in de strijd?

Julian Schimek: Eigenlijk een beetje van allebei. Scouts zijn gespecialiseerd in verkenning, en hun vaardigheid om vijanden vanaf afstand met sluipschuttergeweren uit te schakelen past daar eigenlijk goed bij. Er is geen beter moment om het terrein te onderzoeken en teamleden van cruciale informatie te voorzien dan terwijl je vanuit de verte sluipschiet op vijanden.

BRON: www.battlefield.com

>
MENU