GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

PUBG Nations Cup 2023: Zuid-Korea Gekroond tot Kampioen

De suprematie van Zuid-Korea in de esports-scene blijft voortduren, aangezien het land nu de trofee van de PUBG Nations Cup 2023 (PNC 2023) in huis heeft, na een reeks intensieve gevechten in het Sangam afreeca Colosseum in Seoul, Zuid-Korea.

Indrukwekkende prestaties leiden tot overwinning

Het team, met spelers als Giyeol “seoul” Cho en Heejoo “Inonix” Na, wist drie ‘Chicken Dinners’ binnen te halen uit acht podiumfinishes, wat resulteerde in een indrukwekkende score van 172 punten. Deze overwinning leverde hen niet alleen de grootste deel van de prijzenpot van $300,000 op, maar ook de titel van meest waardevolle speler (MVP) voor “seoul”, die een indrukwekkende 34 kills en 7,208 schadepunten behaalde gedurende het toernooi van het PUBG Nations Cup 2023.

Sterke internationale concurrentie

Het evenement zag een levendige internationale concurrentie met teams uit 16 verschillende regio’s, waaronder het team uit het Verenigd Koninkrijk, dat zich als de tweede beste bewees. Vietnam en Argentinië volgden dichtbij in de ranglijst, terwijl andere teams uit de EMEA-regio zoals Denemarken, Duitsland en Turkije respectievelijk de zesde, achtste en negende plaatsen behaalden.

Een toernooi vol actie en nieuwe begin

Met een totaal van 64 spelers en 18 matches gespeeld op verschillende bekende PUBG-kaarten, bood het toernooi volop actie en spanning voor zowel de spelers als de toeschouwers. Een bijzonder moment was de terugkeer van de kaart Vikendi, die haar debuut maakte in de globale PUBG esports-evenementen.

De strijd om de top

De strijd om de eerste plaats was tot het laatste moment spannend, met Zuid-Korea die de leiding nam in match 11 en deze tot het einde behield. Het team uit het Verenigd Koninkrijk maakte echter een indrukwekkende comeback, door van de twaalfde naar de tweede plaats te klimmen, en zelfs het sterke team uit Vietnam achter zich te laten.

Houd de website in de gaten voor meer nieuws over e-sports.

>
MENU