GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws, Pokémon

Premièreverslag POKÉMON DETECTIVE PIKACHU

Op maandagavond 6 mei vond de Nederlandse première van POKÉMON DETECTIVE PIKACHU plaats bij Pathé Arena in Amsterdam. De première was volledig in de stijl van de film en in aanwezigheid van bekende Nederlanders, Content Creators en uiteraard was GameNerds ook aanwezig. Nintendo, Pikachu, jeweettoch! 

In de eerste live-action Pokémon film, “POKÉMON DETECTIVE PIKACHU” vertolkt Ryan Reynolds de hoofdrol Pikachu. Het verhaal begint wanneer top privé detective Harry Goodman mysterieus vermist raakt. Zijn vermissing zorgt ervoor dat zijn 21 jarige zoon Tim op zoek gaat naar de reden van zijn verdwijning. In zijn zoektocht krijgt Tim hulp van de voormalige partner van zijn vader: Detective Pikachu, een schattige, hilarische, maar verwarde detective. Als ze erachter komen dat zij het enige mens-Pokemon duo zijn dat elkaar kan verstaan, besluiten Tim en Pikachu samen te werken om het mysterie te ontrafelen. Jagend op aanwijzingen reizen de twee door de straten van Ryme City, een zorgeloze, moderne metropool waar mensen en Pokémon naast elkaar leven in een hyper realistische live-action wereld. Ze komen een enorme diversiteit aan Pokémon tegen en ontdekken een duister plot die de vreedzame balans tussen mens en Pokémon zou kunnen verstoren.

Na de overweldigende introductie in 1996 is de Pokémon franchise een enorm succes geworden. Een succes wat bestaat uit een computer game die meer dan 324 miljoen keer is verkocht wereldwijd; een kaartspel dat in meer dan 11 talen is uitgebracht, met meer dan 25,7 miljard verkochte kaarten; een anime televisie serie die momenteel in het 21e seizoen zit en te zien is in 160 landen; en meer dan 20 animatiefilms; maar ook nog de velen boeken, manga comics, muziek, speelgoed, merchandise en apps, waaronder de razend populaire Pokémon GO, die al meer dan 850 miljoen keer is gedownload en wereldwijd wordt gespeeld door fans van alle leeftijden.

POKÉMON DETECTIVE PIKACHU draait vanaf vandaag (8 mei) in de Pathe bioscopen en ik kan alle Pokémon-liefhebbers aanbevelen om deze film te checken! De film kijkt lekker weg, is niet te ingewikkeld en bevat ook nog een flinke dosis humor. Gotta catch em’ all!

>
MENU