GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

OpTic Gaming wint het Call of Duty World League Championship 2017

Een bijzonder competitief seizoen kwam afgelopen weekend tot een einde, toen OpTic Gaming kampioen werd van het 2017 Call of Duty World League (CWL) Championship. Tijdens een zenuwslopende finale versloeg OpTic Gaming dit jaar Team EnVyUs om als beste Call of Duty-team ter wereld tot kampioen gekroond te worden.

“Dit voelt echt onwerkelijk. Ik voel me samen met mijn teamgenoten een koning te rijk,” zei CWL Championship 2017 MVP (meest waardevolle speler) Matthew ’FormaL’ Piper over zijn eretitel. FormaL kreeg tijdens de CWL Stage 2 Playoffs ook al de eretitel van MVP (meest waardevolle speler). “Het gaat niet om mij. Het zijn mijn teamgenoten, dat meen ik echt. Zij maken het mogelijk dat ik zo kan spelen en al die coole dingen kan doen. Dat heb ik allemaal aan hen te danken.

De Call of Duty eSports-competitie was dit jaar populairder dan ooit, met 400% meer deelnemers dan vorig jaar. Het speelveld was in 2017 ook internationaler van karakter. De grote toernooien werden gewonnen door negen teams van over de hele wereld, inclusief Splyce, het allereerste Europese team dat een CWL-evenement op Amerikaans grondgebied wist te winnen.

Het toernooi werd gehouden in Orlando, Florida met ‘s werelds 32 beste Call of Duty-teams uit Noord-Amerika, Europa en de regio Azië/Pacific. Tijdens het vijfdaagse evenement streden de teams om hun deel van de prijzenpot van 1,5 miljoen dollar en de kampioenstitel. Het is de afronding van het CWL-seizoen dat dit jaar goed was voor een prijzenpot van 4 miljoen dollar, de grootste uit de geschiedenis van Call of Duty.

“Felicitaties aan OpTic Gaming voor hun geweldige finale, en de titel van CWL-kampioen,” zei Rob Kostich, executive vice president en general manager van Call of Duty.  “Het seizoen 2017 was het beste ooit, met een zeer spannende competitie en geweldige fans op elke stop. Namens alle mensen achter  Call of Duty, feliciteren we alle teams met hun uitstekende jaar in de competitie, en danken we alle fans voor hun waanzinnige support.”

Hieronder de posities waarop de teams eindigden tijdens de CWL Championships:

1e – OpTic Gaming

2e – Team EnVyUs

3e – Luminosity

4e – Red Reserve

5e/6e – FaZe Clan
5e/6e – eUnited

7e/8e – Ghost Gaming
7e/8e – Splyce

Ga voor een lijst met de eindposities van alle teams naar www.callofduty.com/esports.

>
MENU