GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Nintendo brengt virussen naar je mobiel met Dr. Mario World

Nintendo heeft Dr. Mario World, de nieuwste mobile game van het bedrijf, een reveal trailer gegeven. De eerste Dr. Mario game verscheen in 1990 op de NES. De laatste installatie was in 2015 op de 3DS. Nu kiest Nintendo er voor om 10 juli deze game niet voor de Switch te lanceren, maar mobiel als gratis download, op iOS en Android.

In de trailer is duidelijk  hoe de game in elkaar zal zitten. Zo gebruik je de bekende capsules van Dr. Mario om virussen uit de game wereld te verwijderen. Door middel van het matchen van kleuren (rode capsule > rood virus) bouw je punten op. Hoe meer virussen op een rij je kan verwijderen met één capsule hoe meer punten je verdient.

Gelukkig hoeft Dr. Mario de klus niet in zijn eentje te klaren, want Dr. Peach, Dr. Bowser, Dr. Toad en vele anderen staan hem bij om de nare virussen uit te roeien. Elk personage beschikt over diverse vaardigheden.
Je kunt Dr. Mario World ook met vrienden en spelers van over de hele wereld spelen. Je kunt hartjes krijgen van je vrienden en die hartjes kun je gebruiken om de Stage Mode te spelen. In de Versus Mode kun je anderen online uitdagen voor een bloedstollend één-tegen-één-duel.

Dr. Mario World belooft vanaf release 5 werelden te bieden. Elke wereld heeft zo zijn eigen thema en weer levels in die werelden. Met verloop van tijd is het de bedoeling dat er meer werelden worden toegevoegd, inclusief andere content, wat dit precies inhoud is nog onduidelijk.
Gezien de game op mobiel wordt uitgebracht moet je rekening houden met de typische ‘mobile game strategieën’. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een bepaald aantal hartjes hebt, elke keer als je een level speelt dan gebruik je zo’n hartje. Op een gegeven moment zijn die hartjes op en dien je een half uur te wachten voor er één wordt bijgevuld. Een trucje wat niet nieuw is in de mobile wereld. Door kleine betalingen te doen kan je je hartjes weer bijvullen (of je moet wachten). Zo zullen er nog veel meer microtransactions zijn om alles net wat makkelijker en sneller te maken, maar dit is niet verplicht.

>
MENU