GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: EA SPORTS FC, Nieuws

Interview met FIFA 17-ontwikkelaar over de Frostbite Engine

EA Sports heeft een aantal vragen gesteld aan FIFA Technical Director Ed Kilham over wat de Frostbite gaat verbeteren voor de FIFA-serie op Xbox One, PlayStation 4 en PC. Lees hieronder het volledige interview. 

Voor wie het niet weet, wat is Frostbite?

Frostbite is het technische platform dat als aandrijving fungeert voor veel EA-games, zoals Battlefield, Need For Speed en FIFA 17.

Wanneer besloot het team om voor EA SPORTS FIFA over te stappen naar Frostbite?

De beslissing om over te stappen naar Frostbite werd genomen voordat ik bij FIFA kwam. Het team heeft meer dan twee jaar met FIFA 17 en de Frostbite engine gewerkt.

Waarom is het belangrijk dat FIFA 17 de Frostbite engine gebruikt?

Het overkoepelende doel is om de vaardigheden van onze gameteams te benutten om een engine te maken die games van wereldklasse oplevert. Door de overstap naar Frostbite konden we FIFA nieuwe eigenschappen geven die niet werden ondersteund door de vorige engine, zoals het nieuwe filmachtige verhaalspeltype De grote reis in FIFA 17.

juv-stadium-lg

 

Welke uitdagingen waren er toen jullie van de vorige game-engine naar Frostbite overstapten?

Overstappen naar andere software is moeilijker dan overstappen naar andere hardware. Voor de overstap van EA SPORTS IGNITE naar Frostbite moest het team een nieuw technologieplatform leren kennen, het platform aanpassen aan de specifieke eisen van FIFA en het nieuwe platform zo zien te pushen dat FIFA de dingen die het in het verleden fantastisch deed, opnieuw goed doet én op een interessante manier vernieuwing brengt.

Waren er tijdens de ontwikkeling veel verrassingen? Is er iets wat jullie nu wel doen, wat in het verleden niet mogelijk was?

Door contentmakers te voorzien van de Frostbite-gereedschappen konden we een betere samenwerking opzetten tussen de creatieve en de technische afdelingen bij FIFA. Als we naar FIFA 17 kijken, zijn we echt enthousiast over de kracht van Frostbite en misschien zelfs een beetje verrast over hoeveel het mogelijk heeft gemaakt voor de teams.

Frostbite is onderdeel van ons nieuwe verhaalspeltype The Journey. Kun je vertellen hoe het speltype de engine gebruikt?

Het brengt FIFA-spelers op plekken waar ze nog nooit geweest zijn, zoals nieuwe omgevingen met levensechte actie en belichting, rendering en schema’s. Het geeft het team ook de mogelijkheid om personages met diepgang en emoties tot leven te brengen.

FIFA17_XB1_PS4_JOURNEY_HUNTER_OFFICE_2_WM_tif_jpgcopy-1

 

BRON: https://www.easports.com

>
MENU