GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Blog

Hoe werken gokkasten met bonusaankoop en verhogen ze je winkansen?

In de wereld van online gokken zijn spelontwikkelaars voortdurend bezig innovatieve spelmechanismen te bedenken, om de spelervaring te verrijken. Misschien heb je al eens gehoord van Bonus Buy slots. Het zijn gokkasten die spelers de kans geven om voor een extra inzet meteen toegang tot de bonusronde of free spins geven. Hierdoor kunnen ze meteen zien hoe de free spins-ronde werkt, en natuurlijk ook kans maken op prijzen. Maar hoe werken deze gokkasten, maak je kans op meer winst, en is de aankoop van de bonusronde de moeite waard?

In dit artikel zullen we onderzoeken wat Bonus Buy slots zijn, hoe ze werken en of een bonusaankoop je kans op winst verhoogt.

Wat zijn bonus buy slots?

Traditionele gokkasten volgen een bekend patroon – spelers draaien aan de rollen door op ‘spin’ te drukken. Hierna kunnen ze hopen op winnende combinaties. Terwijl vroeger gokkasten vrij eenvoudig waren, worden moderne gokkasten steeds complexer. Vaak bevatten ze een bonusronde met free spins. Door een aantal speciale symbolen, de ‘scatters’ te landen op de rollen, krijgen ze een aantal extra rondjes. Hierbij krijgen ze meestal hulp van een aantal speciale spelfuncties, zoals vermenigvuldigers, extra wilds, symbolen die uitvergroten, watervalwinsten, en nog tal van andere functies die extra kans op winst geven. Maar omdat deze bonusrondes erg winstgevend kunnen zijn, moet je er als speler meestal lang op wachten.

Om dit probleem te verhelpen, hebben sommige spelontwerpers de optie om meteen de bonusronde te kopen aan hun spellen toegevoegd. De beste bonus buy slots bieden dus een alternatieve route naar de felbegeerde free spins. In plaats van te vertrouwen op geluk om de bonusronde te starten, kunnen spelers direct toegang tot deze lucratieve functies kopen.

Hiervoor betalen ze echter een prijs. Toegang tot de bonusronde kost vaak 50 tot 100 keer de gewone inzet. Als de standaardinzet van een gokkast ingesteld is op bijvoorbeeld €0.20, dan moet je om een keer de bonusronde te spelen meteen €10 ophoesten.

Hoe de bonusaankoop-functie werkt

De mechanica van de Bonus Buy-functie is relatief eenvoudig. Binnen de spelinterface nodigt een opvallende knop met de tekst “Bonus Kopenspelers uit om een kortere weg naar opwinding te nemen. Het klikken op deze knop heeft een prijs, meestal een veelvoud van de totale inzet voor die draai.

Na de aankoop worden spelers prompt weggevoerd van het basisspel naar de begeerde bonusronde. Hier zien ze meestal een tiental free spins of meer afspelen, met alle bijhorende animaties en bijzondere spelfuncties. Dit voegt niet alleen een element van directe bevrediging toe, maar injecteert ook een dosis adrenaline aan de spelervaring.

Biedt de bonusaankoop-functie de kans om meer te winnen?

Nu vraag je je misschien af of deze groter inzet je kansen op winst verhoogt. Het antwoord hangt in de eerste plaats van het spel af. Je hebt weliswaar wel degelijk meer kans op winst in een bonusronde dan in het basisspel. Dit spreekt vanzelf. Maar daartegenover staat een inzet die 50 of meer keer zoveel bedraagt dan een gewone inzet.

Als je wil weten welke inzet het voordeligst is, dan moet je kijken naar de RTP of return to player, dit kunnen we vertalen als theoretisch spelersrendemant. Elke game is namelijk geprogrammeerd om een bepaald percentage van het geld dat erop wordt gespeeld terug te geven in de vorm van spelerswinsten. Bij een typische moderne gokkast is dit percentage meestal tussen de 96% en 99%. Spellen met een bonusaankoop-functie hebben meestal een aparte RTP, weergegeven in het spel. Als dit RTP hoger is dan het RTP van het basisspel, dan is het wiskundig gezien winstgevender.

De bonusaankoop-functie van een gokkast is dus meestal niet per se voordeliger wiskundig gezien. We zien bij de meeste gokkasten dat het RTP-percentage min of meer hetzelfde blijft. Dit soort spelfunctie is dus vooral geschikt voor gokkers met een groter budget, die ook nog eens meer spannende spelfuncties willen zien tijdens het spelen. Hoewel de RTP ongeveer hetzelfde blijft, maak je natuurlijk kans op grotere prijzen. Dit komt doordat je een veel hogere inzet plaatst, en omdat de uitbetaling van een bepaalde gokkast bijna altijd een vermenigvuldiging is van je inzet.

>
MENU